Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Venkelsalade met gerookte haring

27 juni 2019 by Gabriella Leave a Comment

Venkelsalade met gerookte haring was niet mijn eerste keuze, dat moet ik toegeven. Toen ik mijn moeder namelijk vertelde dat ik een salade met gerookte haring moest bedenken en de combinatie met rode biet wel leuk vond, zei ze: “Nee toch, niet weer met rode biet!? Dat leerden wij 30 jaar geleden op school al.” Zoals je begrijpt, verdween het krootje van het toneel. Gelukkig kwam er iets veel lekkerders voor terug!

De salade is simpel, maar o zo lekker. Doordat de smaken stevig zijn, heb je niet veel ingrediënten nodig. De anijs die je scherp proeft in de venkel, past perfect bij het vettige van de vis. De frisse citroen in de olijfolie maakt er helemaal een feestje van, en dan heb ik het nog niet eens over de dille!

Het is een perfect bijgerecht of een heerlijk lichte lunch. Al te lang bewaren zou ik deze venkelsalade met gerookte haring niet. Hij is het lekkerst als je hem direct naarbinnen schuift.

venkelsalade met gerookte haring

Ingrediënten voor venkelsalade met gerookte haring

  • 1 venkel
  • 250 gram gerookte haring
  • 2 eetlepels citroen olijfolie
  • Verse dille

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Boen de venkel goed schoon en snijd hem in dunne plakken. Heb je niet zo'n vaste hand? Dan kan je hem ook wat grover raspen.
  2. Als je gekozen hebt voor gerookte haring met olijfolie, dep je hem eerst goed droog. Vervolgens pluis je hem een beetje uit, zodat je allemaal losse stukjes hebt.
  3. Verdeel de venkel over het bord en strooi daar de gerookte haring overheen. Vervolgens druppel je de olijfolie met citroen eroverheen.
  4. Als laatste voeg je, naar smaak, de verse dille toe.
Venkelsalade met gerookte haring

Supersimpel, maar echt ontzettend lekker. Ik moest dooreten om te voorkomen dat Mae mijn bordje ook naar binnen schoof. Geniet ervan!

Maak jij liever een andere salade? Kijk dan eens hier.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lunch Tagged With: Lekker & gezond

« Hoeveel water moet je drinken tijdens een hittegolf?
Een ode aan iedere moeder met slaapgebrek »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in