Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Cappuccino cheesecake

18 juni 2020 by Gabriella Leave a Comment

Met taart is het altijd feest. Het maakt niet uit of je iets te vieren hebt, zodra er taart op tafel staat, gaat iedereen automatisch in standje polonaise. Deze overheerlijke cappuccino cheesecake zorgt er helemaal voor dat de bloemetjes worden buitengezet. Man, man, man, wat is dit een geweldig cheesecake recept!

Of ik dat mag zeggen over mijn eigen creatie? Tsja, helemaal onbevooroordeeld ben ik natuurlijk niet, maar ik laat mijn baksels wel altijd uitgebreid keuren. Ook de cappuccino cheesecake doorstond de keuring glansrijk.

Cappuccino cheesecake: voor hoeveel personen?

De cheesecake met koffiesmaak is groot genoeg voor 10 personen en in een uurtje gebakken. Hij is echter het lekkerst als je hem een nachtje in de koelkast laat staan. Maak hem dus, als het kan, een dag van tevoren en serveer hem sowieso koud.

cappuccino cheesecake met koffiesmaak

Ingrediënten voor cappuccino cheesecake

  • 400 gram krokante musli met chocolade of chocolate chip cookies
  • 130 gram ongezouten roomboter
  • 400 gram roomkaas
  • 200 gram creme fraiche
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 10 sachets Nescafé mocca (poeder)

Optioneel:

  • 125 ml verse slagroom
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • Koffieboontjes
cappuccino cheesecake met koffiesmaak

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Doe de krokante musli of koekjes in een blender en vermaal alles tot kruimels. Het hoeft geen poeder te zijn, maar wel een stuk kleiner dan de originele staat. Smelt de boter en roer dit door de kruimels.
  3. Vet een bakblik of beleg deze met bakpapier en druk het kruimelmengsel stevig aan.
  4. Doe de roomkaas, creme fraiche en suiker in een beslagkom en mix alles zachtjes door elkaar. Voeg vervolgens de Nescafé mocca toe. Daarna roer je een voor een de eieren door het mengsel. Klop het vervolgens nog 1 minuut luchtig.
  5. Giet het beslag over de bodem en schuif hem voor 60 minuten de oven in. Wordt de bovenkant heel snel bruin? Dek die dan af met aluminiumfolie. Als het uur erop zit en hij is gaar, laat je hem afkoelen in de warme oven.

Het lekkerste is deze cappuccino cheesecake als je hem nog een nacht in de koelkast laat staan. De volgende dag kan je hem versieren met de verse slagroom en koffieboontjes. Geniet ervan!

Is deze cheesecake je te machtig? Probeer dan de limoen-kokosvariant eens.

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Summary
recipe image
Recipe Name
Cappuccino cheesecake
Author Name
Gabriella van Rosmalen
Published On
2020-06-18
Preparation Time
15M
Cook Time
1H
Total Time
1H15M

Opgeslagen onder: Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« Linzensalade met kruidige tofureepjes
Als het leven geen zin heeft, dan maakt het maar zin »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker
  • Koekjes dagboek – maand 31

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (47)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (609)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in