Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Sinterklaas recepten: kruidnoten cupcakes

16 november 2018 by Gabriella Leave a Comment

Hoeraaaa! Onze allerliefste goedheiligman is weer in het land. Ik hou van deze gezellige, vrolijke en bovenal enorm lekkere tijd. En dat lekkere zit ‘m vooral in de Sinterklaas recepten. Deze kruidnoten cupcakes zijn gewoon niet te weerstaan, dat beloof ik je. 

Ze zijn het lekkerst als je de cupcakes dezelfde dag of de dag erna eet. Laat je ze iets langer (in de koelkast) staan, dan worden ze een beetje hard. Van het beslag maak je tussen de 12 en 15 kruidnoten pareltjes, alhoewel dat een beetje afhankelijk is van hoeveel van het deeg snoept. En ja, ik beken schuld op dit moment.

Heb je vragen over de maten of bijvoorbeeld de oven? Kijk dan even in mijn bakken en koken woordenboek! 

kruidnoten cupcakes

Ingrediënten voor de kruidnoten cupcakes 

  • 200 gram ongezouten roomboter 
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker 
  • 4 eieren 
  • 1 eetlepel speculaaskruiden 
  • 100 gram kruidnoten 
  • 1 mespuntje zout 

Iedereen klaar? Bakken maar! 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Doe de roomboter, het suiker, zout en de speculaaskruiden in een grote beslagkom en mix alles door elkaar totdat je een luchtig beslag hebt. 
  3. Daarna mix je 1 voor 1 de eieren er doorheen. Ook het zelfrijzende bakmeel doe je er beetje bij beetje bij. 
  4. De kruidnoten meng je met de hand door het beslag heen. Vervolgens schep je in de cupcakevormpjes en schuif je ze voor 22 tot 25 minuten in de oven. 
kruidnoten cupckaes

Tip van mij: het beslag loopt erg uit en wanneer je geen vaste cupcakebakvorm gebruikt, krijg je gedrochten van cupcakes. Lekker, maar erg lelijk dus. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« De enige echte appeltaart
Mindset: loslaten kan je leren »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in