Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Het recept voor grootmoeders cake

13 december 2018 by Gabriella 2 Comments

Een tijdje geleden heb ik besloten dat ik meer klassieke recepten wilde maken. Eerst ging ik aan de slag met een rode kool stamppot, daarna maakte ik appeltaart, vervolgens karamelsaus en nu is het perfecte recept voor grootmoeders cake aan de beurt. 

recept grootmoeders cake

Direct bij de eerste hap was ik verkocht. Dit is zoals cake ooit bedoeld is! Hij heeft een subtiele vanille smaak en is lekker zoet, maar ook weer niet te. Het voordeel van dit basis cake recept, is dat je er alle kanten mee op kan. Dat biedt mogelijkheden voor honderden heerlijke recepten! 

Toen ik hem zelf bakte, stond ook mijn gezouten karamelsaus op het vuur te pruttelen. Deze smulpaap had direct door dat beide baksels heerlijk met elkaar te combineren zijn. Als je tijd over hebt, dan raad ik je zeker aan de saus te maken! 

grootmoeders cake

Ingrediënten voor grootmoeders cake 

  • 200 gram witte basterdsuiker 
  • 200 gram ongezouten roomboter 
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 4 eieren
  • 2 theelepels vanille aroma 
  • 1 zakje vanille suiker 
  • Snufje zout 

Iedereen klaar? Bakken maar! 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). 
  2. Snijd de roomboter in stukjes en doe deze samen met de basterdsuiker, het snufje zout, de vanille suiker en – aroma in een beslagkom. Mix het door elkaar totdat je een luchtig mengsel hebt. 
  3. Laat de mixer nog even draaien en doe 1 voor 1 de eieren erbij. Vervolgens mag je ook langzaam het zelfrijzende bakmeel toevoegen. 
  4. Bekleed het cakeblik met bakpapier en giet het beslag erin. Schuif de cake voor 60 minuten in de oven.
recept grootmoeders cake

Of hij gaar is, test je met een satéprikker. Komt hij schoon uit het heerlijke baksel? Dan mag je hem uit de oven halen.  

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« REVIEW – Bij Aloha eet je in een oude wildwaterbaan!
Chocolademousse met knettersuiker »

Comments

  1. Marlies says

    18 mei 2020 at 08:56

    Kan dit recept ook in de BBM gebakken worden

    Beantwoorden
    • Gabriella says

      19 mei 2020 at 17:15

      Hi Marlies, dat durf ik niet te zeggen! Ik heb nog nooit iets in een broodbakmachine gebakken, dus ik heb geen idee. Mocht je het uitproberen, wil je me dan laten weten of het werkt?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker
  • Koekjes dagboek – maand 31
  • Maggie’s dagboek – maand 11

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (47)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (608)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (36)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in