Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Dadelcake met kokossnippers

16 april 2016 by Gabriella Leave a Comment

Het begon als een mislukte poging om energieballetjes te maken en het eindigde met de ontdekking van een superlekker, nieuw recept. Dames en heren, ik presenteer u bij deze mijn brand new happy snack: dadelcake met kokossnippers! 

Ingrediënten:

dadelcake met kokossnippers

De nieuwste ‘lekkere trek': dadelcake met kokossnippers

  • 150 gram dadels
  • 60 gram amandelmeel
  • 50 gram ongezouten notenmix
  • 3 eetlepels gezonde pindakaas (denk hierbij bijvoorbeeld aan de 100% pindakaas van de AH. Die bevat minder suikers dan Calvé of Helaes Pindakaas).
  • 1 eetlepel cacao (zonder suiker)
  • 1 handje kokossnippers
  • 1 ei

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Laat de dadels even weken in een warm badje. Daar worden ze lekker zacht vinden en krijgen ze net dat beetje extra smaak. Vaak zijn deze kleine, zoete vriendjes met een minuut of 5 al erg aangenaam en kan je aan de slag met de rest van het recept.
  3. Doe de dadels, het amandelmeel, de pindakaas, de cacao en de notenmix in een blender en pureer alles goed fijn. Natuurlijk zal je altijd stukjes houden en persoonlijk vind ik dit ook erg lekker omdat dat een extra bite geeft. Het moet echter wel zo goed mogelijk gemixt, gemengd en gemangeld zijn.
  4. Schep het mengsel uit de blender en doe dit in een grote kom. Spatel hier vervolgens het eitje doorheen.
  5. Bekleed het bakblik met bakpapier en stort het ‘beslag' in het blik. Vergeet de bovenkant van de cake niet te versieren met de kokossnippers!
  6. Schuif dit lekkernijtje voor 20 minuten de oven in. Hij is helemaal goed als hij mooi bruin gekleurd is aan de bovenkant. Het middelste stuk kan nog wat zacht zijn, maar dit verandert zodra hij afgekoeld is.

Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Pecannoten-citroenkwarktaart
Waarom gezonde dingen je ook dik kunnen maken »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in