Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Zomerse snack: frozen yoghurt!

29 april 2016 by Gabriella 2 Comments

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met zomerse taferelen. Daarom knal ik er eind april (terwijl het soms gewoon nog sneeuwt) alvast een fijne, zonnige snack uit. Deze frozen yoghurt is zo gemaakt en te lekker. Ik zie mezelf er al helemaal mee zitten in de tuin. Zomer, waar blijf je nou? 

Ingrediënten

Zomerse snack, frozen yoghurt

Bijna net zo lekker als een Magnum!

  • 250 gram Griekse yoghurt of Franse kwark
  • 3 eetlepels agave siroop
  • 1 handje bevroren granaatappelpitjes
  • 1 handje rozijnen
  • 5 pecannoten

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Meng de yoghurt met de agave siroop. Als je een echte ‘zurekauw' ben, dan kan je het ook proberen zonder de siroop. Zelf vind ik hem dan net te heftig.
  2. Beleg een plankje met huishoudfolie en strijk daar vervolgens het yoghurtmengsel over uit.
  3. Breek de pecannoten in stukjes en strooi dit over de frozen yoghurt to be uit.
  4. Doe hetzelfde met de rozijnen en de granaatappelpitjes. Uiteraard hoeven die niet gebroken te worden. Als je van een uitdaging houdt, dan mag dat natuurlijk wel, maar noodzakelijk is het niet!
  5. Dek het mengsel af met nog een laag huishoudfolie en zet hem (recht!) in de vriezer. Hij heeft minimaal 2 uur nog om flink koud te worden.

Laat die zomer maar komen!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Pindakaas, oh Pindakaas! Wat houd ik toch van jou
Kwarkbol met verse zomerkoninkjes en banaan »

Comments

  1. Petra says

    29 april 2016 at 11:24

    Weer een favorietje erbij

    Beantwoorden
    • Gabriella says

      29 april 2016 at 12:59

      Leuk, Petra! Ik ben benieuwd of hij bevalt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in