Anne van Healthyfoodlove.nl tovert altijd pareltjes tevoorschijn, maar deze super lekkere triple chocolate yoghurt taart is wel heel erg gaaf! Heb je al gezien hoe mooi die chocoladelagen in elkaar overlopen? Omdat je zo'n prachtige creatie wel moet delen, schreef ze speciaal voor jullie het recept uit.
Eigenlijk maak ik geen taarten op bestelling, maar ik moet zeggen dat ik voor sommige mensen wel een uitzondering maak. Familie gaat voor en is er dus iemand jarig binnen ons gezin, dan wil ik nog weleens de keuken in duiken. Zo ook deze keer. Een verantwoorde variant van de gulle monchou taart, laagjes er in en feestelijk afgetopt met stukjes chocolade.
Benodigdheden
Voor de bodem:
- 100 gr medjouldadels (ontpit)
- 50 gr amandelen
- 50 gr pecannoten
- Scheutje sinaasappelsap (vers)
Voor de taart:
- 1 kg Griekse yoghurt
- 10 blaadjes gelatine (of 5 gr agar agar)
- Flavourshots van Personal Protein in de smaken chocolade en vanille, maar je kan ook gebruik maken van cacao en wat zoetmiddel voor de chocoladekleur en pure vanille voor de lichte kleur.
Topping:
Bereidingswijze
- Beleg de bodem van de springvorm (20 cm) met bakpapier.
- Mix alle ingrediënten voor de bodem tot een stevige massa (kan in de hakmolen).
- Duw het mengsel goed aan op de bodem van je springvorm
- Week de gelatineblaadjes in een laagje koud water. Als ze zacht geworden zijn, knijp je ze goed uit.
- Los ze vervolgens op in een klein laagje water op laag vuur. Voeg 1 el yoghurt toe wanneer de gelatine volledig opgelost is en meng dit goed door elkaar.
- Voeg nu het gelatinemengsel toe aan de rest van de yoghurt en roer dit goed door.
- Giet de helft van de yoghurt over in een aparte schaal en voeg hier de chocoladeshot of zoetmiddel met cacao aan toe.
- Voeg aan de andere helft het vanille flavourshot of pure vanille (kan ook ander zoetmiddel) aan toe.
- Giet om en om de mengsels op de bodem van je taart. Begin bijvoorbeeld met de vanille yoghurt en giet een flinke scheut in de springvorm. In het midden van de vanille yoghurt giet je dan weer een scheut chocolade yoghurt. Ga zo door tot de yoghurt helemaal op is en je springvorm gevuld.
- Laat de taart minimaal 4 uur opstijven (of overnachten) in de koelkast.
- Top de taart voor serveren af met gesmolten pure chocolade/dadelsiroop en pure chocolade stukjes.
Super bedankt voor dit prachtige recept, lieve Anne!
Wil jij ook de andere creaties van Anne zien? Neem dan snel een kijkje op haar eigen receptenpagina.
[…] jou (als sporter, levensgenieter maar ook gewoon jij zoals je bent). Niet zo lang geleden maakte ik deze taart met yoghurt, speciaal voor Gabriella. Deze was zo lekker dat ik het niet kon laten om er nog één te maken, […]