Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Anne’s triple chocolate yoghurt taart

18 maart 2018 by Gabriella 2 Comments

Anne van Healthyfoodlove.nl tovert altijd pareltjes tevoorschijn, maar deze super lekkere triple chocolate yoghurt taart is wel heel erg gaaf! Heb je al gezien hoe mooi die chocoladelagen in elkaar overlopen? Omdat je zo'n prachtige creatie wel moet delen, schreef ze speciaal voor jullie het recept uit. 

Eigenlijk maak ik geen taarten op bestelling, maar ik moet zeggen dat ik voor sommige mensen wel een uitzondering maak. Familie gaat voor en is er dus iemand jarig binnen ons gezin, dan wil ik nog weleens de keuken in duiken. Zo ook deze keer. Een verantwoorde variant van de gulle monchou taart, laagjes er in en feestelijk afgetopt met stukjes chocolade.

yoghurt taart

Overheerlijke triple chocolate yoghurt taart van Healthyfoodlove.nl

Benodigdheden

Voor de bodem:

  • 100 gr medjouldadels (ontpit)
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr pecannoten
  • Scheutje sinaasappelsap (vers)

Voor de taart:

  • 1 kg Griekse yoghurt
  • 10 blaadjes gelatine (of 5 gr agar agar)
  • Flavourshots van Personal Protein in de smaken chocolade en vanille, maar je kan ook gebruik maken van cacao en wat zoetmiddel voor de chocoladekleur en pure vanille voor de lichte kleur.

Topping: 

  • Pure chocolade / dadelstroop drizlle + wat kleine stukjes extra pure chocolade.Yoghurt taart

Bereidingswijze

  1. Beleg de bodem van de springvorm (20 cm) met bakpapier.
  2. Mix alle ingrediënten voor de bodem tot een stevige massa (kan in de hakmolen).
  3. Duw het mengsel goed aan op de bodem van je springvorm
  4. Week de gelatineblaadjes in een laagje koud water. Als ze zacht geworden zijn, knijp je ze goed uit.
  5. Los ze vervolgens op in een klein laagje water op laag vuur. Voeg 1 el yoghurt toe wanneer de gelatine volledig opgelost is en meng dit goed door elkaar.
  6. Voeg nu het gelatinemengsel toe aan de rest van de yoghurt en roer dit goed door.
  7. Giet de helft van de yoghurt over in een aparte schaal en voeg hier de chocoladeshot of zoetmiddel met cacao aan toe.
  8. Voeg aan de andere helft het vanille flavourshot of pure vanille (kan ook ander zoetmiddel) aan toe.
  9. Giet om en om de mengsels op de bodem van je taart. Begin bijvoorbeeld met de vanille yoghurt en giet een flinke scheut in de springvorm. In het midden van de vanille yoghurt giet je dan weer een scheut chocolade yoghurt. Ga zo door tot de yoghurt helemaal op is en je springvorm gevuld.
  10. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven (of overnachten) in de koelkast.
  11. Top de taart voor serveren af met gesmolten pure chocolade/dadelsiroop en pure chocolade stukjes.

Super bedankt voor dit prachtige recept, lieve Anne! 

Wil jij ook de andere creaties van Anne zien? Neem dan snel een kijkje op haar eigen receptenpagina. 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Vegetarische spaghetti met truffel en tomaatjes
Wanneer komt die tweede nou? »

Trackbacks

  1. Vanille choco kwarktaart - healthyfoodlove schreef:
    25 maart 2018 om 15:01

    […] jou (als sporter, levensgenieter maar ook gewoon jij zoals je bent). Niet zo lang geleden maakte ik deze taart met yoghurt, speciaal voor Gabriella. Deze was zo lekker dat ik het niet kon laten om er nog één te maken, […]

    Beantwoorden
  2. 3x last minute paasrecepten - healthyfoodlove schreef:
    30 maart 2018 om 17:25

    […] (als sporter, levensgenieter maar ook gewoon jij zoals je bent). Niet zo lang geleden maakte ik deze taart met yoghurt, speciaal voor Gabriella. Deze was zo lekker dat ik het niet kon laten om er nog één te maken, […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in