Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Tompouce met vanille room en aardbeien

7 februari 2019 by Gabriella Leave a Comment

We gaan gewoon nog even door op de liefdestour. Als je onder een romantisch dessert dacht uit te komen omdat je geen chocolade lust, heb je pech. Ik heb namelijk ook een overheerlijk toetje bedacht zonder chocolade. Deze tompouce met vanille room en aardbeien is niet moeilijk om te maken, je bent zo klaar en de vonken spatten er vanaf wanneer je dit voor je partner zet. Beloof je me dat de eerstgeborene naar mij wordt vernoemd? Dan sponsor ik een echte gabriellavanrosmalen.nl romper.

tompouce

Alhoewel het aardbeienseizoen nog niet echt is aangebroken, vond ik wel dat ze bij dit dessert horen. Hallo, wat is er romantischer dan een tompouce met vanille room en aardbeien!? En je hoeft ook meteen het perfecte cadeau niet meer te vinden. Als geliefde vraagt waar het presentje is, dan wijs jij gewoon verontwaardigd naar het bord en zeg je dat je voor die rooie kanjers zowat een nier moest afstaan.

Dit recept is geschikt voor 2 tompoucen.

Ingrediënten voor tompouce met vanille room en aardbeien

  • 2 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1/2 ei
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • Aardbeien

Extra benodigheden: 

  • 1 spuitzak
  • Eventueel hagelslag ter decoratie, maar dit hoeft niet

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd deze precies door midden, zodat je 4 rechthoeken hebt.
  3. In 2 plakjes prik je gaatjes en in de twee andere niet. Die laatste 2 bestrijk je met een geklopt half eitje en daar strooi je 1/2 eetlepel witte basterdsuiker overheen. Je hoeft geen berg te creëren, als alles maar bedekt is.
  4. Schuif ze voor 20 minuten in de oven.
  5. In de tussentijd klop je de slagroom met de vanille aroma, anderhalve eetlepel suiker en 1 zakje vanille suiker stijf. Doe dit in een spuitzak en leg het in de koelkast totdat het bladerdeeg klaar is.
  6. Dat is het geval als ze na 20 minuten mooi goudbruin zijn. Als het goed is, zijn de plakjes met gaatjes plat gebleven en die met het ei mooi omhoog gekomen. Laat ze afkoelen.
  7. Zodra het bladerdeeg handwarm is, kan je ze bespuiten met slagroom. Als je geen spuitzak in de buurt hebt, kan je natuurlijk ook gewoon smeren. Spuiten staat echter netter.
  8. Na de slagroom komen de plakjes aardbeien en vervolgens leg je het bladerdeegkapje erop.

Het lekkerste is om ze direct op te eten. Dan is het bladerdeeg nog lekker knapperig en de slagroom mooi stijf. Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« Hoe de eerste mental breakdown van mijn dreumes in een bomvolle supermarkt verliep – dankzij die klote karretjes!
Erwtjes dagboek – maand 21 »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker
  • Koekjes dagboek – maand 31

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (47)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (609)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in