Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

3 kleuren chocolademousse

31 januari 2019 by Gabriella Leave a Comment

Liefjes, Valentijnsdag staat voor de deur. En zoals jullie misschien wel weten, hecht ik daar kneitertje veel waarde aan. Op Valentijnsdag doen we lief. Punt. Waar je je geliefde zeker mee verrast, is deze heerlijke 3 kleuren chocolademousse. Voor je het weet, ligt je partner aan je voeten. Dat beloof ik je.

Ik heb de 3 kleuren chocolademousse op 2 verschillende manieren gemaakt: in losse schaaltjes en in 1 grote bol. Dat laatste neemt flink wat meer wachttijd in beslag, dus hou daar goed rekening mee. Het is een ontzettend gezellig gezicht, maar de smaak komt in een kleiner schaaltje net zo'n goed tot zijn recht. Je hebt genoeg voor ongeveer 6 kleine exemplaren.

Als je kiest voor een grote 3 kleuren chocolademousse, voorzie dan alvast een grote, ronde kom van een laagje huishoudfolie. Als je dit niet doet, dan komt de mousse heel moeilijk weer uit de kom. Het nadeel hiervan is wel dat de bol een tikkeltje rimpelig oogt, maar dat mag de pret niet drukken.

Ingrediënten voor de 3 kleuren chocolademousse

  • 200 gram witte chocolade
  • 200 gram melk chocolade
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 x 250 ml verse slagroom
  • 3 x 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 3 x 1 zakje Klop-Fix
  • 1 x 1 theelepel zeezout
  • Eventueel: chocoladehartjes

Extra benodigdheden

  • Een spuitzak
  • 6 losse schaaltjes of 1 grote bol
  • Huishoudfolie (alleen als je de bol maakt)

Iedereen klaar? Bakken maar!

Dit stappenplan is voor de 3 kleuren chocolademousse in de losse schaaltjes. Je bereidt het recept op dezelfde manier, maar de opbouw is anders Bij de schaaltjes begin je eerst met pure chocolade, daarna met melk en vervolgens met de witte. Wanneer je een bol maakt, doe je het precies andersom: eerst wit, dan melk en als laatste puur. De bol kieper je namelijk om en dan wil je wit wel bovenaan hebben.

  1. Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf. Terwijl je dit doet, voeg je langzaam het zakje Klop-Fix toe.
  2. Smelt de pure chocolade. Dit kan in de magnetron, maar ook au-bain-marie. Voeg vervolgens de theelepel zeezout toe. Let op! Dit doe je alleen bij de pure chocolade, niet bij de andere smaken.
  3. Spatel de pure chocolade heel voorzichtig door de stijve slagroom heen en doe het in een spuitzak. Hiermee voorzie je het schaaltje van een mooie laagje mousse. Zet het schaaltje in de koelkast totdat de volgende mousse klaar is.
  4. Herhaal dezelfde stappen maar doe dit nu met de melk en als laatste met de witte chocolade.
  5. Zet de 3 kleuren chocolademousse minimaal 2 uur in de koelkast, zodat het goed hard kan worden.
  6. Maak jij de bol? Dan begin je met de witte chocolademousse. Deze schep je in de bol, strijk je af en zet je in de koelkast. Daarna maak je de melkchocolade. Strijk deze voorzichtig op de witte mousse. Als je dit te hard doet, loopt het in elkaar over. Als laatste doe je de pure chocolademousse. De bol moet minimaal 5 uur in de koelkast staan. Daarna kieper je hem om, verwijder je de folie en serveer je hem op een mooi bord.

Wat zei ik je, hier wordt iedereen toch romantisch van? Geniet ervan!

Maak jij liever een ander toetje? Kijk dan eens hier.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« Broccoli pannenkoeken
REVIEW KIDS: Babycinno bij Mamamo in Rotterdam »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in