Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Rucola pesto

25 oktober 2015 by Gabriella Leave a Comment

Ik ben groot fan van pesto. Meer dan groot fan zelfs, het liefst smeer ik het op alles. Maar die potjes in de winkel, daar worden we niet blij van. Het heeft namelijk een reden dat je sommige pesto's wel een jaar lang in de kast kan zetten voordat er champignons in groeien: veel toegevoegde rotzooi. 

Zelf pesto maken is daarom veel beter. Maar ja, ook een stuk duurder. Voor een normale hoeveelheid pesto ben je toch al snel een bakje pijnboompitten, een halve parmezaanse kaas en een flinke hoeveelheid basilicum verder. Erg fijn voor de smaakpapillen, niet fijn voor de portemonnee.

Gelukkig is deze zelfgemaakte rucola pesto fijn voor alles! Hij smaakt heerlijk, bevat goede, verse ingrediënten en is een stuk goedkoper dan het origineel.

Rucola pesto

Deze zelfgemaakte rucola pesto is fijn voor alles! Hij smaakt heerlijk, bevat goede, verse ingrediënten en is een stuk goedkoper dan het origineel.

Ingrediënten

  • Half bakje hüttenkäse
  • 2 tot 3 flinke handen rucola
  • 1 teentje knoflook (of 2, als je een echte die hard bent)
  • 1 eetlepel walnootolie (olijfolie mag ook)
  • Klein beetje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de rucola, de hüttenkäse, het teentje knoflook en de walnootolie in de blender en laat hem net zolang draaien totdat het een redelijk gladde massa is.
  2. Is het te droog? Doe er dan nog beetje walnootolie bij. Juist te nat? Voeg dan een extra handje rucola toe.
  3. Proeven is het belangrijkste (en het leukste)! Is het al lekker op smaak of mag er nog wel een beetje zout bij? Veel mensen zijn erg gewend aan zout eten dus laat je niet misleiden door je eigen smaakpapillen en grijp niet te snel naar de zoutpot.

Deze rucola pesto is heerlijk als ‘dressing' bij de salade, door de volkoren pasta, op een toastje of als dipper. Eet smakelijk!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes Tagged With: Lekker & gezond

« Ik ben de beste! En jij trouwens ook
5 supersimpele tips waardoor gezond eten een eitje wordt »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in