Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Volkoren pasta met tomatensaus en hete ballen

6 september 2015 by Gabriella Leave a Comment

Het is onzin dat je geen pasta meer mag eten als je gezond bezig bent. Ja, als je alle koolhydraten wilt schrappen, moet je deze vriendjes laten staan. Maar anders mag je best van een bord spaghetti of penne genieten, hoor. Zorg dan wel dat je kiest voor de volkoren of spelt variant. Dat is toch net een tikkie beter. 

De tomaten van de pastasaus moeten 50 minuten in de oven. Het is dus geen recept voor als je snel aan tafel wil. Wel kan je hem op zondagmiddag klaarmaken en dan invriezen. Is het alsnog appeltje-eitje.

Ingrediënten (voor 2 personen)

De tomaatjes moeten even in de oven, maar dan heb je ook wel wat!

De tomaatjes moeten even in de oven, maar dan heb je ook wel wat!

  • 200 gram penne
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 eitje
  • Beschuitkruimels of paneermeel
  • Een flinke stoot Cayennepeper
  • 10 grote tomaten
  • 6 tenen knoflook (5 voor de saus, 1 voor de hete ballen)
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Zeezout (maar gewone zout kan uiteraard ook)
  • 1 prei
  • 1 paprika (vooruit, jij mag de kleur kiezen)
  • 1 handje champignons

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de tomaten door midden en leg deze in een ovenschaal. Laat de tomaatjes gezellig badderen in een scheut olijfolie en strooi het zeezout en de Italiaanse kruiden erover. De teentjes knoflook mogen lekker tussen de tomaten in liggen.
  3. Stiekem ruikt het nu al heerlijk, toch? En dan moeten ze nog voor ongeveer 50 minuten de oven in!
  4. Doe het rundergehakt in een grote kom en meng het samen met een snufje zout, knoflook, paneermeel (of beschuitkruim), een flinke dosis cayennepeper en het ei. Hoe groot je ze maakt, mag je natuurlijk zelf weten. Ik had ongeveer 13 tot 15 ballen.
  5. Bak de ballen op een laag vuur mooi bruin. Als je het gas meteen helemaal opendraait, worden ze van buiten zwart en blijft je gehakt van binnen rauw.
  6. Vergeet je ondertussen niet het water op te zetten om de pasta te koken?
  7. Als het tijd is om de tomaten uit de oven te halen, mag alles in de blender. Zorg ervoor dat de saus mooi glad wordt, het is niet fijn om opeens een teen knoflook tegen te komen.
  8. Was de prei en de paprika schoon en boen de champignons. Snijd daarna alles in stukjes en gooi ze in de wok.
  9. Als de groente gaar is, mogen de ballen erbij. Ze zijn, als het goed is, al gaar dus het is alleen maar om ze weer warm te maken.
  10. Daarna mag het tomaten-knoflook mengsel erbij.
  11. Giet de pasta af. Het is aan jou of je deze bij de saus wilt doen, of niet. Zelf heb ik ervoor gekozen ze apart te houden.

Tada, een overheerlijke, gezonde pasta met zelfgemaakte tomatensaus en hete ballen is geboren! Eet smakelijk!

Enne… ken ‘ie ook anders?

Jazeker! Je kan de ballen weglaten waardoor het een hele lekkere, vegetarische saus wordt. Ook kan je ervoor kiezen geen penne te nemen, maar macaroni of spaghetti. Geen fan van prei/ champignons/ paprika? Vervang dit dan voor een andere groente.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Kip in een gezond jasje
Mug muffin 2.0 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in