Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Kip in een gezond jasje

4 september 2015 by Gabriella Leave a Comment

Vroeger at ik zelden kip, maar als je bff Antilliaans is, dan ontkom je er eigenlijk niet aan. Op een dag betrapte ik mezelf er zelfs op dat ik kipnuggets bij de Mac bestelde in plaats van een Big Tasty! Helaas voldoende de kippetjes van die vriendelijke clown niet aan alle gezonde eisen, dus ik heb besloten ze in een gezond jasje te steken! 

Ingrediënten

Het jasje van deze kipstukjes is zo gezond dat je er best nog eentje mag snoepen, hoor!

Het jasje van deze kipstukjes is zo gezond dat je er best nog eentje mag snoepen, hoor!

  • 2 kipfilets
  • 200 gram havermout
  • Een flinke dosis cayennepeper
  • Een beetje knoflookpoeder
  • Zout en peper
  • 1 ei

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  2. Snijd de kipfilet in gelijke stukjes. Dit is belangrijk omdat je anders straks in de oven allerlei verschillende garingen krijgt. Voor je het weet is één stukje kip zo droog als de Sahara, terwijl die andere nog niet eens gaar is.
  3. Klop het eitje los in een kommetje. Hij hoeft niet te schuimen, als alles maar goed door elkaar gemixt is.
  4. Het havermout mag worden gemengd met de cayennepeper, zout, peper en knoflookpoeder. Het is allemaal een beetje naar wat je zelf lekker vindt. Let wel op met de zout! Als je het mengseltje op een ruim bord legt, kan je straks makkelijker de kip is zijn jasje helpen.
  5. Want dat is wat we nu gaan doen! Je sleurt de kip eerst door de ei en vervolgens rol je hem (wel voorzichtig natuurlijk) door de havermout. Alle kanten moeten even goed bedekt zijn. Doe dit tot alle stukjes op zijn. Is je havermout voortijdig op? Maak dan een nieuw mengseltje en rol weer stug door.
  6. Als ze allemaal een jasje hebben, mogen ze de oven in. In ongeveer 30 minuten zullen ze gaar zijn.

Je kan de kipnuggets zo eten, maar een lekkere dip is nooit verkeerd! Kies bijvoorbeeld voor de doperwtjesdip of mix 2 eetlepels Griekse yoghurt met knoflook, komkommer, zout en peper.

Eet smakelijk!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes, Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Doperwtjesdip
Volkoren pasta met tomatensaus en hete ballen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in