Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Hummus met gegrilde paprika

14 januari 2016 by Gabriella Leave a Comment

Afwisseling maakt het leven leuk. Van eeuwig kipfilet, geitenkaas of suikervrije jam op je cracker word je namelijk behoorlijk verdrietig. Daarom heb ik weer een extra smeerseltje dat je aan je assortiment kan toevoegen. Deze hummus met gegrilde paprika is snel en eenvoudig te maken en ook nog eens reuze lekker. 

Ingrediënten Hummus met gegrilde paprika

  • 100 gram kikkererwten
  • 3 theelepels tahin (dat is hetzelfde als tahini – zoals die bij de Ap heet)
  • 3 flinke gegrilde paprika's (uit pot)
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • sap van een halve citroen
  • een klein beetje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de kikkererwten in zeef of vergiet en spoel ze af onder de kraan.
  2. Doe ze daarna samen met de tahin, de gegrilde paprika, de knoflook, de olie, de citroen en het zout in de mixer en maak er een smeuïge creme van.
  3. Het kan best zijn dat je even moet blenden voordat alles mooi glad is dus geef vooral een flinke zwieper aan dat keukenapparaat!
  4. Is het nog een beetje droog? Doe er dan nog een klein beetje olie bij.

De hummus met gegrilde paprika is lekker als brood (of cracker, rijstwafel, etc.) beleg, maar ook als dip!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes, Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Paniek voor vrouwen die afvallen: de pretpakketjes worden kleiner!
Bloemkoolsoep die wel echt lekker is! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in