Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Avocado uit de oven

17 augustus 2015 by Gabriella Leave a Comment

Deze lekkere avocado uit de oven is een typisch plaatje wat altijd op Instagram voorbij komt. Ik moest en zou het dan ook een keer uit proberen. Na flink wat stuntelen met het eitje, is het uiteindelijk een prachtig bordje geworden. En lekker dat het is. 

Ingrediënten

Eet je avocado eens anders. Bijvoorbeeld uit de oven met een eitje!

Eet je avocado eens anders. Bijvoorbeeld uit de oven met een eitje!

  • 1 avocado
  • 1 ei
  • Paprikapoeder
  • 1/2 gerookte kip
  • 1/2 gele paprika
  • Zongedroogde tomaatjes

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de avocado in tweeën, waarbij 1 gedeelte echt een stuk groter is dan het andere. Houd het maar op ongeveer 70/30.
  3. Haal, indien die er nog in zit, de pit uit de avocado en hol het gat wat achterblijft iets verder uit.
  4. Giet hier, met heel veel gevoel, het eitje in. Het kan zomaar zijn dat je ei groter is dan het gat, maar zorg er in ieder geval voor dat het eigeel er in zit.
  5. Schuif de avocado, met mogelijk nog meer gevoel, in de oven en laat hem hier 15 tot 20 minuten staan.
  6. Snijd de andere helft van de avocado in stukjes, samen met de gerookte kip, de gele paprika en de gedroogde tomaatjes. Giet hier naar smaak een beetje olijfolie overheen.
  7. Als je avocado klaar is, kan je er voor de smaak nog een klein beetje paprikapoeder overheen doen.

Enne… ken ‘ie ook anders?

Aan de avocado kan je vrij weinig veranderen, maar je kan dit gerecht zowel tijdens de lunch als tijdens het diner eten. Ook kan je de salade vegetarisch maken door de gerookte kip te vervangen voor vis of groene appel. Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Tortizza
Doperwtjesdip »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in