Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

3 ingrediënten brownie – gezonder kunnen ze bijna niet!

14 december 2015 by Gabriella Leave a Comment

Ik hoor je denken: ‘Leuk hoor, weer zo'n foodie die denkt dat een gezonde brownie net zo lekker is als die met boter en suiker.' Uh… Nee. Dat denk ik niet. Ik krijg mezelf ook niet wijsgemaakt dat alle gezonde vervangers net zo lekker zijn als de normale snoeperijen. Maar toch, deze brownie is echt bijna net zo lekker als het origineel. En ook nog eens met slechts 3 (redelijk) gezonde ingrediënten! 

Ingrediënten

3 ingrediënten brownie

3 ingrediënten mixen, 30 minuten in de oven en klaar is je brownie

  • 100 gram Tony's Chocolonely 70% puur
  • 100 gram Tony's Chocolonely 52% puur met anijs en cranberry's
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel

Uiteraard kan je ook gewoon twee dezelfde soorten chocolade gebruiken. Kies alleen wel voor puur en het liefst met zo veel mogelijk cacao! 

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Smelt alle chocolade en zet deze even apart
  3. Klop de eieren los totdat het luchtig is. De bubbeltjes mogen goed zichtbaar zijn.
  4. Mix het zelfrijzende bakmeel er doorheen totdat alles goed door elkaar gehusseld is.
  5. Doe daarna (al mixend, anders krijg je stracciatella) de chocolade bij het beslag. Je zal zien dat het direct dikker wordt.
  6. Beleg de brownievorm met een velletje bakpapier. Invetten met kokosolie kan natuurlijk ook, maar ik heb te vaak prachtige baksels compleet geruïneerd zien worden, dus ik vertrouw er niet meer op.
  7. Spreid het beslag uit over de vorm en stop hem voor 30 minuten in de oven.

Hij is goed gaar als er niets meer aan je satéprikker blijft hangen. Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek, Toetjes Tagged With: Lekker & gezond

« Waarom vriendlief het heel zwaar heeft
Zoete aardappel – patat waar je slank van wordt »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in