Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Zelfgemaakte cookie dough met pindakaas

8 september 2017 by Gabriella 2 Comments

Cookie dough met pindakaas, volgens mij heb ik zojuist de hemel beschreven. Oh, en dan zitten er ook nog chocoladevlokken door het deeg heen. Kan het nog lekkerder!? Ik heb goed nieuws en slecht nieuw. Zal ik met het minder goede nieuws beginnen? Het hoort duidelijk thuis in de categorie ‘Ongezond met Gab'. Het goede nieuws? Het is zo ongelooflijk lekker dat een kilootje meer of minder je op dat moment helemaal niet kan schelen. En er zit geen rauw ei in, ook niet onbelangrijk. 

Ingrediënten

cookie dough, eetbaar koekdeeg

Cookie dough met pindakaas!

  • 100 gram bloem
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram (smeuïge pindakaas)
  • 50 gram melkchocolade vlokken
  • 175 gram kristalsuiker
  • 9 gram (1 zakje) vanillesuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snijd de boter in kleine stukjes en klop deze samen met beide suikers en de pindakaas tot een luchtig geheel.
  2. Doe vervolgens de melk en het vanille extract erbij en mix het nogmaals goed door elkaar. Daarna mag ook het bloem en de zout erbij. Als het goed is, krijg je nog een zacht, maar vast deeg.
  3. Strooi de vlokken over het deeg en kneed met de hand verder zodat ze goed worden verspreid.

Het deeg even in de koelkast zetten, zorgen dat je flink trek hebt, en aanvallen maar. Geniet ervan! 

Ps Eet niet teveel want je wordt er geheid misselijk van.
Pss Het recept is gebaseerd op het eetbare koekdeeg van Laura's Bakery. 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« De 5 no-go’s als je gewicht wilt verliezen
Review – Het beste toetje ooit vind je bij Meiden van de Molen »

Comments

  1. Lenneke says

    8 september 2017 at 06:13

    Dit kan prima als ontbijt ook, toch? *kijkt hoopvol*

    Beantwoorden
    • Gabriella says

      8 september 2017 at 15:22

      Het kan als alles: ontbijt, lunch, avondeten, om mee te slapen. ALLES!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in