Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Rijstkoek met appel en kaneel

7 februari 2020 by Gabriella Leave a Comment

Rijstkoek is voor mij pure nostalgie, want dat kregen wij vaak thuis als toetje. Heerlijk vond ik het, lekker warm met boter en suiker erbij. Zelf was het me nog nooit gelukt om te maken, omdat dat kreng altijd uit elkaar viel of aanbrandde. Maar inmiddels is het me gelukt en heb ik een heerlijke rijstkoek met appel en kaneel gebakken!

Je kan voor deze rijstkoek apart rijst koken, maar nog handiger is het om dit lekkernij te maken met restjes rijst. Op een of andere manier hou ik zelf namelijk altijd een kilootje of wat over aangezien er altijd wel iets verkeerd gaat met het afmeten van de hoeveelheid.

Rijstkoek met appel en kaneel is verspillingsvrij!

De bereidingstijd van deze heerlijke rijstkoek met appel en kaneel is een flink stuk korter als je het maakt met de left-overs en daarnaast ben je ook nog eens hartstikke verspillingsvrij bezig!

Rijstkoek met appel en kaneel

Ingrediënten voor rijstkoek met appel en kaneel

  • 250 gram zilvervliesrijst (witte kan natuurlijk ook, maar zilvervlies is steviger)
  • 1 grote zoetzure appel
  • 2 eieren
  • 75 gram rozijnen
  • 40 gram bruine basterdsuiker
  • 3 theelepels kaneel
Rijstkoek met appel en kaneel

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snijd de appel in kleine blokjes.
  2. Doe de rijst in een grote schaal en voeg daar de gesneden appel, het kaneel, de rozijnen, suiker en twee eieren aan toe. Geef er een flinke zwieper aan en zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  3. Zet een pan met anti-aanbaklaag op een zacht vuurtje en laat hem goed warm worden. Giet vervolgens het rijstmengsel in de pan en verspreid het gelijkmatig.
  4. Laat het vuur zachtjes staan, zodat de bodem stevig wordt zonder te verbranden. Leg een groot bord (of deksel) bovenop de pan. Dit zorgt voor meer warmte.
  5. Na 5 tot 10 minuten draai je de koek om en bak je de andere kant mooi bruin.

Ik vind de rijstkoek met appel en kaneel heerlijk om te eten met een klontje boter en suiker. Niet gezond, maar zo genieten!

Ben jij juist toe aan een gezond ontbijtje? Kijk dan eens bij deze havermout met wortel.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Summary
recipe image
Recipe Name
Rijstkoek met appel en kaneel
Author Name
Gabriella van Rosmalen
Published On
2020-02-07
Preparation Time
5
Cook Time
15
Total Time
20

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Ontbijt Tagged With: Lekker & gezond

« Lekkere en makkelijke Valentijnsrecepten
Koekjes dagboek – week 28 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in