Havermout met geraspte wortel is by far het perfecte ontbijt voor peuters en (drukke) ouders. Het is namelijk voedzaam, heel erg lekker, een tikkeltje zoet waardoor de peuter het ook vaak genieten vindt en ook nog eens zo gemaakt.
Ik vind ontbijten met havermout zelf ontzettend fijn. Je zet er namelijk je buik mee aan het werk, je hebt een vol gevoel als je uitgegeten bent en je kan er groenten en fruit in ‘verstoppen'. Mae eet dit gelukkig tijdens het avondeten met gemak, maar als je een kindje hebt dat iets lastiger eet, is dit een hele fijne oplossing.
Geen tijd is overigens geen excuus. Ik denk dat je voor gezond ontbijten best tijd mag maken. Ik trommel mijn kindje ook iets eerder uit bed als ik wil dat ze met een goedgevulde buik naar het kinderdagverblijf gaat. Gelukkig heb je binnen 10 minuten deze lekkere havermout met geraspte wortel al op tafel staan.
Het recept is geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten voor havermout met geraspte wortel
- 90 gram havermout
- 400 ml ongezoete plantaardige melk
- 100 gram geraspte wortel
- 30 gram rozijnen
- Kaneel
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Doe de havermout, melk, geraspte wortel en rozijnen in een pan en breng het langzaam aan de kook. Als je ziet dat je worteltjes nog wat lang zijn, dan kan je ze het beste in stukken snijden. Dit eet iets makkelijker.
- Als de havermout met geraspte wortel begint te koken, zet je het vuur zachter en roer je flink door. Zelf klop ik het altijd met een garde, omdat de havermout daar wat luchtiger van wordt. Wanneer je ongezoete plantaardige melk gebruikt, werkt dit niet zo goed.
- De havermout is klaar wanneer het lekker dik is geworden. Laat het goed afkoelen voordat je kleine wup aanvalt!
Geniet ervan!
Kies jij liever voor een ander ontbijt? Kijk dan eens hier!
Geef een reactie