Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Havermout met geraspte wortel (vegan!)

3 januari 2020 by Gabriella Leave a Comment

Havermout met geraspte wortel is by far het perfecte ontbijt voor peuters en (drukke) ouders. Het is namelijk voedzaam, heel erg lekker, een tikkeltje zoet waardoor de peuter het ook vaak genieten vindt en ook nog eens zo gemaakt.

Ik vind ontbijten met havermout zelf ontzettend fijn. Je zet er namelijk je buik mee aan het werk, je hebt een vol gevoel als je uitgegeten bent en je kan er groenten en fruit in ‘verstoppen'. Mae eet dit gelukkig tijdens het avondeten met gemak, maar als je een kindje hebt dat iets lastiger eet, is dit een hele fijne oplossing.

Havermout met geraspte wortel

Geen tijd is overigens geen excuus. Ik denk dat je voor gezond ontbijten best tijd mag maken. Ik trommel mijn kindje ook iets eerder uit bed als ik wil dat ze met een goedgevulde buik naar het kinderdagverblijf gaat. Gelukkig heb je binnen 10 minuten deze lekkere havermout met geraspte wortel al op tafel staan.

Het recept is geschikt voor 2 personen.

Ingrediënten voor havermout met geraspte wortel

  • 90 gram havermout
  • 400 ml ongezoete plantaardige melk
  • 100 gram geraspte wortel
  • 30 gram rozijnen
  • Kaneel
Havermout met geraspte wortel

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de havermout, melk, geraspte wortel en rozijnen in een pan en breng het langzaam aan de kook. Als je ziet dat je worteltjes nog wat lang zijn, dan kan je ze het beste in stukken snijden. Dit eet iets makkelijker.
  2. Als de havermout met geraspte wortel begint te koken, zet je het vuur zachter en roer je flink door. Zelf klop ik het altijd met een garde, omdat de havermout daar wat luchtiger van wordt. Wanneer je ongezoete plantaardige melk gebruikt, werkt dit niet zo goed.
  3. De havermout is klaar wanneer het lekker dik is geworden. Laat het goed afkoelen voordat je kleine wup aanvalt!
Havermout met geraspte wortel

Geniet ervan!

Kies jij liever voor een ander ontbijt? Kijk dan eens hier!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Ontbijt Tagged With: Lekker & gezond

« 20 goede voornemens voor het nieuwe jaar
Koekjes dagboek – week 23 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in