Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Mug Muffin

5 augustus 2015 by Gabriella Leave a Comment

In het begin was ik wat sceptisch. Hoe kan een mengsel van banaan, havermout en cacao uit de magnetron nou lekker zijn? Mijn vriendin, van wie ik dit recept gekregen had, was enorm enthousiast, maar ik had zelfs tijdens het maken nog mijn twijfels. Na de eerste hap was ik echter meteen verkocht. Man, wat is dit een lekker ontbijt of tussendoortje zeg!

Ingrediënten

Binnen 5 minuten kan je genieten van een overheerlijk ontbijt of een stevig tussendoortje.

Binnen 5 minuten kan je genieten van een overheerlijk ontbijt of een stevig tussendoortje.

  • 1 banaan
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel kokos
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • Agavesiroop
  • Rode bessen

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Meng de banaan, de havermout, de kokos, het kaneel en de cacaopoeder door elkaar totdat alles aan elkaar vastplakt als een soort deeg. Het is soms even doorprakken bij de banaan, maar pas als die helemaal geplet is, mixen de andere ingrediënten goed.
  2. Doe het mengsel in een gezellige mok en schuif hem voor 3 minuten de magnetron in op de hoogste stand.
  3. Doe de Griekse yoghurt in een kom en hussel het met de agavesiroop en de rode bessen. Zelf vind ik het te zuur om het zo te eten dus daarom meng ik het vaak met iets zoets. Ik combineer het met de  mug muffin zodat deze wat smeuïger wordt.
  4. Na 3 minuten gaat de bel van de magnetron en kan je gaan genieten van een overheerlijk ontbijt of een lekker, gezond en stevig tussendoortje!
Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek, Ontbijt Tagged With: Lekker & gezond

« Blueberry muffin
Onweerstaanbare Citroenkwarktaart »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in