Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Blueberry muffin

3 augustus 2015 by Gabriella Leave a Comment

In Amerika heb ik me scheel gegeten aan blueberry muffins. Alhoewel ik helemaal niet zo'n fruitgek ben, vond ik deze toch zo ongelooflijk lekker. Hier dacht mijn lichaam ook zo over want na de vakantie wilde zij nog steeds geen afscheid nemen van alle calorieën die bij deze muffin hoorden. In de gewone variant zit namelijk belachelijk veel suiker en boter. Ik bedacht dat dat vast gezonder moest kunnen en ging op zoek naar de suikervrije variant. Zie hier het resultaat!

Ingrediënten

Naast dat de muffins letterlijk en figuurlijk om op te vreten zijn, geven ze je ook nog een voldaan gevoel.

Naast dat de muffins letterlijk en figuurlijk om op te vreten zijn, geven ze je ook nog een voldaan gevoel.

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 150 ml sojamelk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 140 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • Een snufje zout (naar wens, ik heb het weggelaten)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Niet vergeten! Niets is irritanter dan je prachtige muffin de oven in te willen schuiven en ontdekken dat hij nog niet warm is.
  2. Doe de banaan, eieren, bakpoeder, havermout en de melk in blender en mix alles goed door elkaar.
  3. Je kan ervoor kiezen om de blauwe bessen direct in het beslag te doen. Dat heb ik ook gedaan. Het is ook mogelijk deze na het mixen toe te voegen. In dat geval heb je hele bessen in je muffin. Een combinatie is natuurlijk ook altijd mogelijk!
  4. Voeg naar eigen smaak de kaneel en het zout toe.
  5. Giet het beslag in de siliconen vormpjes (mag uiteraard ook papier zijn, maar ik vind de mijne zo handig) en zet deze in de oven. Let goed op dat ze allemaal recht staan, anders heb je straks ovale muffins.
  6. Controleer na 25 minuten met een satéprikker of de muffins klaar zijn. Dit doe je door hem er in te prikken. Als ze gaar zijn, dan is de prikker schoon. Wanneer er stukjes muffin aan de prikker hangen, hebben ze nog iets langer nodig.

Dit gerecht is gebaseerd op de havermout muffins met blauwe bessen van MiCook. 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek, Ontbijt Tagged With: Lekker & gezond

« Rode curry met pompoen
Mug Muffin »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in