Deze herfstige speltpannenkoeken zijn perfect voor een lome zondagochtend. Eerst lekker uitslapen terwijl de regen op het raam tikt, daarna snel in je huispak schieten zodat je niets merkt van de kou en natuurlijk na het bakken van deze heerlijke gevalletjes een rondje rennen, want het is en blijft zondag.
Ingrediënten
- 250 gram speltbloem
- 5 gram speculaas- en koekkruiden (kaneel mag natuurlijk ook)
- 3 eieren
- Een snufje zout
- 125 ml melk (ik heb halfvolle koemelk gebruikt)
- 125 ml water
- Olijfolie om in te bakken
Iedereen klaar? Bakken maar?
- Doe de bloem, de kruiden, het zout en de eieren in een kom en mix deze voorzichtig door elkaar.
- Doe de melk en het water bij elkaar en voeg dit scheutjesgewijs (is dat een woord?) toe aan het beslag. Mijn beslag was mooi dun, maar wellicht dat het van jou net wat anders uitpakt. Het moet op het randje van vloeibaar zijn. Te dik? Doe er dan wat water bij.
- Verhit een koekenpan en doe er een scheutje olijfolie in. De clue van een goed gelukte eerste pannenkoek is om de pan goed heet te laten worden. Wees dus niet al te ongeduldig.
- Bak de pannenkoeken aan beide zijden mooi bruin. Het kan zijn dat ze in het begin wat hard lijken, maar zodra ze van het vuur komen, zijn ze gewoon weer ‘slap'.
Uit dit beslag haal je ongeveer 8 tot 10 pannenkoeken. Wil je ze niet allemaal in een keer opeten? Vries ze dan in voor als je een keer minder tijd hebt om een ontbijt klaar te maken.
Eet smakelijk!
Geef een reactie