Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Speculaas tiramisu

11 november 2016 by Gabriella Leave a Comment

Hoor wie klopt daar, kinderen? Hoor wie klopt daar zachtjes tegen het raam? Het is een vreemde zeker, die verdwaald is zeker. Uhh, niet dus. Het is gewoon iemand die gehoord heeft dat jij deze te lekkere (en makkelijke!) speculaas tiramisu maakt en hij komt een stukje proeven. Geef hem eens ongelijk. 

Ingrediënten speculaas tiramisu

  • 20 speculaasjes (daar kan je 10 torentjes van maken)
  • 250 gram mascarpone
  • 1 limoen voor de rasp
  • 1/2 limoen voor de sap (dit kan uiteraard dezelfde limoen zijn)
  • 250 ml slagroom
  • 16 gram vanille suiker
  • 75 gram gewone suiker
  • Melkchocolade om te schaven

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de slagroom met de vanillesuiker, 50 gram gewone suiker en de citroenrasp in een kom en klop dit goed stijf.
  2. Meng in een andere kom de mascarpone door de overgebleven suiker en de limoensap. Dit hoeft niet met een mixer, maar kan gewoon met de hand. Kom op, een beetje laten werken die spierballen!
  3. speculaas tiramisuDoe het mascarpone-mengsel bij de slagroom en mix (wel met de mixer) alles nog even goed door elkaar heen. Zet de kom vervolgens voor minimaal een uur in de koelkast.
  4. Op ieder speculaasje mag nu een laagje witte heerlijkheid. Daarna stapel je de speculaasjes op elkaar, waardoor je een torentje hebt.
  5. Bovenop mag de geraspte chocolade. Ik heb Verkade gebruikt, maar je kan natuurlijk voor ieder willekeurig merk en smaak kiezen.

Direct opeten is gewenst, omdat anders het speculaas klef wordt. Eet smakelijk! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« Herfstige speltpannenkoeken
Hardlopen in de winter: what (not) to wear? »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in