Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Simpele salade niçoise

25 augustus 2017 by Gabriella Leave a Comment

Ik heb hem zelf gegeten: de enige echte salade niçoise! Of hij met liefde gemaakt was, weet ik niet. In Nice is dat namelijk behoorlijk lopende band werk. Maar lekker was hij in ieder geval wel. Deze klassieker een-op-een namaken en hem dan ook nog zo goed laten smaken, is bijna onmogelijk. En het kost heel veel tijd, iets wat ik nu met mijn pretletter net niet heb. Daarom heb ik een simpele salade niçoise gemaakt! En nu maar hopen dat de Fransen niet boos op me worden. 

Ingrediënten

Simpele salade niçoise

Simpele salade niçoise

  • 1 zak gemengde sla
  • 1/2 blikje ansjovis
  • 10 tot 20 olijven
  • 1 kg Roseval aardappeltjes
  • 100 gram sperziebonen
  • 10 cherrytomaatjes
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • Peper

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Haal de puntjes van de sperziebonen en snijd ze doormidden. Kook ze vervolgens beetgaar.
  2. Boen de aardappeltjes schoon en hak ze in tweeën. Zijn ze heel groot? Maak er dan vier partjes van. Kook ze, evenals de sperziebonen, beetgaar. Laat beide groenten na het koken even afkoelen.
  3. Doe de yoghurt samen met een flinke snuf peper, een gesnipperde lente-ui en een geplet teentje knoflook in een kom en roer alles goed door elkaar. Doe hier vervolgens de groenten ook bij.
  4. Halveer de cherrytomaatjes en de olijven. Leg de ansjovis alvast op een keukenpapiertje zodat ze een beetje uit kunnen lekken.
  5. Maak vervolgens je bord op: eerst een laagje gemengde sla, vervolgens het aardappelmengsel, daarna de cherrytomaatjes en de olijven en als laatste de (hele) ansjovis.

Simpel, snel en superlekker. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« 4 gezonde lifehacks voor een kersverse moeder
20 gedachten als je baby voor het eerst doorslaapt »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in