Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Courgettebrood met tonijn

6 juni 2019 by Gabriella Leave a Comment

Las jij ook eerst bananenbrood en raakte je toen van slag door de tonijn? Ha, dan had ik je tuk! Ik wil niet zeggen dat bananenbrood zo 2018 is, maar de baksel waarin heel veel groente verstopt zit, wint wel steeds meer terrein. Zelf vind ik het een geweldige ontwikkeling, want op deze manier krijgt Mae een hele berg extra vitamines binnen. Wanneer ga jij dit lekkere courgettebrood met tonijn maken?

Deze hartige snack is niet alleen vanwege de gezonde groenten een feestje, ook de verse kruiden zorgen ervoor dat je ontzettend veel smaak in 1 hap ervaart. Als je hem voorziet van een flinke laag aluminiumfolie, kan je hem wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Zelf vind ik het courgettebrood met tonijn koud het allerlekkerst, maar je kan hem natuurlijk ook warm eten.

Courgettebrood met tonijn

Ingrediënten voor courgettebrood met tonijn

  • 250 gram bloem
  • 2 courgettes
  • 1 zakje bakpoeder
  • 35 ml olijfolie
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 blikje tonijn in water (160 gram)
  • Verse tijm
  • 2 eetlepels Provencaalse kruiden
  • 40 gram Parmigiano Reggiano
  • Zout en peper naar smaak
Courgettebrood met tonijn

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Doe de olijfolie, melk en eieren in een kom en roer alles stevig door elkaar totdat er een geheel ontstaat. Dit kan je gewoon met de hand doen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  3. Was de courgettes en rasp ze daarna in de gewenste dikte. Ik heb gekozen voor een gemiddelde dikte, zodat je stukjes courgette terug ziet in het courgettebrood.
  4. Doe het bloem, de tijm, Provencaalse kruiden en de Parmigiano Reggiano in een kom en roer alles goed door elkaar. Ook de geraspte courgette mag erbij.
  5. Giet de tonijn af, dep het een beetje droog als het nodig is en doe dit bij de courgette in de kom.
  6. Spatel daarna voorzichtig het eiermengsel erdoorheen.
  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet beslag erin. Schuif het courgettebrood met tonijn in de oven en wacht 40 minuten geduldig af.
Courgettebrood met tonijn

Vergeet de satéprikkertest niet te doen als je denkt dat hij klaar is. Geniet ervan!

Heb jij trek in een ander recept met vis? Kijk dan eens hier naar!

Dit recept is geïnspireerd op het courgettebrood van Beaufood.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« 5 meditatie tips voor mensen met een korte spanningsboog
Word een Master in geld manifesteren XL – kwetsbaar durven zijn voor 200 vrouwen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in