Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Hartige vistaart met doperwten en citroen

6 januari 2019 by Gabriella 2 Comments

Normaal gesproken maak ik mijn gerechten aan de hand van ingrediënten die ik lekker vind en waarvan ik denk dat ze bij elkaar passen. Maar bij deze hartige vistaart met doperwten en citroen heb ik eens wild gedaan. Ik besloot de Smaakbijbel erbij te pakken en die zei dat makreel en tonijn heel goed samengaan met het zoete van de doperwten en het zure van de citroen. 

En ik kan niet anders dan dit wijze boek gelijk geven. Het is natuurlijk ook niet voor niets een ‘bijbel', dus verstand heeft ‘ie er wel van.

Doordat er bladerdeeg in zit, wil ik deze hartige vistaart niet per se gezond noemen. Dan had ik namelijk voor een andere bodem moeten kiezen. De doperwten, citroen en vette vis hebben daarentegen ook weer een heleboel goede eigenschappen, dus hij krijgt van mij het voordeel van de twijfel.

Nog een tipje vooraf: ik heb oesterzwammen gebruikt omdat die een bijzondere, nootachtige smaak hebben. Uiteraard kan je ze ook gewoon vervangen door champignons.

hartige vistaart met doperwten en citroen

Ingrediënten voor hartige vistaart met doperwten en citroen

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 1 blikje makreel op waterbasis
  • 2 citroenen
  • 500 gram diepvries doperwten
  • 150 gram oesterzwammen
  • 3 eieren
  • 150 gram zuivelspread light
  • 25 gram roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 1 mespunt zout
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels paneermeel

Extra benodigdheden: 

  • 1 lage taartvorm
hartige vistaart met doperwten en citroen

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht). Haal ook direct het bladerdeeg en de doperwten uit de vriezer.
  2. Snijd de oesterzwammen in stukjes. Doe 20 gram roomboter in de pan en bak oesterzwammen samen met de teen knoflook mooi bruin.
  3. Rasp de schil van 2 citroenen en doe deze samen met de sap van 1,5 citroen in een beslagkom. Voeg de eieren en de zuivelspread toe en mix dit door elkaar totdat je 1 geheel hebt. Ik heb dit met een handmixer gedaan, maar je mag natuurlijk ook heel hard kloppen.
  4. Doe hier vervolgens de oesterzwammen, makreel (zonder het vocht, dat giet je af), tonijn (idem), doperwten, het zout en de peper toe en roer alles met de hand goed door elkaar.
  5. Vet de taartvorm in met de 5 gram boter die je over hebt en beleg hem vervolgens met het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de randjes mooi op elkaar aansluiten. Daarna strooi je een mooi dun laagje paneermeel over de bodem.
  6. Giet het vismengsel eroverheen en zet de taart voor 35 minuten in de oven.

De hartige vistaart met doperwten en citroen is klaar zodra ook de binnenkant mooi bruin is geworden. Je kan het zowel warm als koud eten en je bewaart hem met gemak 1 dag in de koelkast. Geniet ervan!

Andere recepten voor het avondeten vind je hier!  

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Help, mijn dreumes slaapt slecht! – Deze tip werkt bij ons
Waarom dankbaar zijn van jou een gelukkiger mens maakt »

Comments

  1. Tamara D says

    7 januari 2019 at 19:39

    Ik heb een vraag over de stoofvlees uit de slowcooker er staat bij mij geen reactie vakje dus doe ik het even hier. Sorry.. In de ingrediënten lijst staan wortelen maar wanneer moeten die erbij? Tegelijk met de andere groente ?

    Beantwoorden
    • Gabriella says

      7 januari 2019 at 19:46

      Hi Tamara, bedankt voor je berichtje! Ik zie inderdaad dat ik de wortels vergeten ben bij het recept. Ze moeten samen met de andere groenten in de slowcooker. Ik heb het recept direct aangepast. Maar goed dat jij scherp bent ;).

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in