Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Tony’s Chocolonely karamel zeezout chocoladetaart

13 september 2018 by Gabriella Leave a Comment

Een heel mond vol. Dat geldt niet alleen voor de naam van dit pareltje, maar ook voor de taart zelf. En voor het ‘aantal calorieën metertje'. Maar daar denk je helemaal niet meer aan zodra je een hap genomen hebt. Sterker nog, deze Tony's Chocolonely karamel zeezout chocoladetaart is zo lekker dat je nergens meer aan denkt wanneer je begint met snoepen. 

tony's chocolonely

Ingrediënten 

  • 2 repen Tony's Chocolonely karamel zeezout 
  • 500 ml slagroom 
  • 150 gram basterdsuiker 
  • 125 gram ongezouten roomboter 
  • 2 rollen Oreo koekjes 

Iedereen klaar? Bakken maar! 

  1. Smelt de boter in een pannetje en verpulver de Oreo koekjes. Hou 2 koekjes apart voorop de taart. Ik heb ze zo goed als fijn gemalen, zodat de bodem van de taart steviger wordt. 
  2. Giet de boter over de kruimels en roer alles goed door elkaar. Stort het daarna uit in een springvorm (die je hebt voorzien van bakpapier), druk het goed tegen de bodem en zet hem in de koelkast. 
  3. Klop de slagroom met de suiker stijf en smelt tegelijkertijd 1,5 reep Tony's in de magnetron of au-bain-marie. De rest gebruik je straks voor de decoratie. 
  4. Zorg ervoor dat je gesmolten chocolade niet te warm is. Even warm als je hand is precies goed. Spatel hem daarna voorzichtig door de slagroom heen. 
  5. Smeer het chocolademengsel over de koekjesbodem en laat hem voor minimaal 4 uur in de koelkast staan. 

Vlak voordat je deze heerlijke Tony's Chocolonely karamel zeezout chocoladetaart serveert, rasp je de chocolade en breek je de koekjes in stukjes. Deze drapeer je gezellig over de taart heen. Hij is groot genoeg voor 6 tot 8 personen, maar je kan hem ook gewoon alleen op eten. Zonder schuldgevoel, want daar doen we bij chocola niet aan. Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« Deze 6 hotspots in Aken MOET je bezoeken!
1 week vegan – waarom ik deze week volledig veganistisch eet »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in