Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Nutella muffins met Tony’s karamel-zeezout chocolade

13 januari 2017 by Gabriella Leave a Comment

Soms valt alles op zijn plek. Dan heb je het perfecte recept bedacht waarin zo'n beetje alle dingen zitten die je lekker vindt. Deze Nutella muffins met Tony's karamel-zeezout chocolade zijn daar het ultieme voorbeeld van. 

Ingrediënten

nutella

Nutella muffins met Tony's karamel-zeezout chocolade

  • 160 gram roomboter
  • 40 gram zuivelspread (of roomkaas)
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 flinke eetlepels (ongeveer 100 gram) Nutella
  • 4 eieren
  • Een snufje zout
  • 10 stukjes (ter grootte van een blokje) Tony's Chocolonely karamel-zeezout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Doe de boter, zuivelspread (roomkaas),  zout en suiker in een kom en klop dit luchtig. Doe hier vervolgens een voor een de eieren bij. Blijf tussendoor goed kloppen.
  3. Verwarm de Nutella een klein beetje zodat deze wat vloeibaarder wordt, dit klopt iets makkelijker. Mix dit vervolgens door het beslag heen.
  4. Meng als laatste beetje bij beetje het zelfrijzende bakmeel door de muffins-to-be.
  5. Doe het beslag in muffinvormpjes. Ik gebruik de siliconenvariant, omdat die wat steviger is. Als je papieren vormpjes gebruikt, raad ik je aan deze in een bakvorm te doen (zo'n plateau met voorgevormde gaten).
  6. De finishing touch: stop in ieder vormpje een stukje chocolade. Dek de bovenkant af met een beetje beslag.
  7. Schuif ze voor minimaal 20 minuten de oven in. Ik heb van dit beslag 10 muffins gemaakt, maar ik geef het toe: ze zijn wat aan de grote kant. Je kan er dus ook gerust 12 of meer maken. Echter, hoe groter de muffin, hoe langer in de oven. Houd hier dus rekening mee. Prop er eerst een satéprikker in voordat je de muffins uit de oven haalt. Is het stokje schoon? Dan zijn ze gaar.

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« Erwtjes dagboek – week 12
Erwtjes dagboek – week 13 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in