Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

MonChoutaart met bastognekoekbodem

5 juli 2019 by Gabriella Leave a Comment

Mijn moeder maakt deze MonChoutaart met bastognebodem al zo lang als dat ik me kan herinneren. Het was trouwens ook een van de eerste pareltjes die ik in elkaar draaide. Echt heel origineel is het recept niet, maar daar gaat het in dit geval ook niet om. Ik beloof je dat dit een van de lekkerste taarten is die je ooit hebt gegeten.

MonChoutaart met bastognekoekbodem

Ondanks dat de taart grotendeels uit MonChou en slagroom bestaat, eet ‘ie makkelijk weg. Of ik eet ‘m makkelijk weg, dat kan natuurlijk ook. Hij is op z'n lekkerst als je hem 2, maximaal 3 dagen in de koelkast bewaart. Maar zoals ik al zei: MonChoutaart met bastognekoekbodem is intens lekker. Ik denk dus niet dat er veel te bewaren valt.

Ingrediënten voor MonChoutaart met bastognekoekbodem

  • 500 gram bastognekoeken
  • 300 gram MonChou
  • 500 ml slagroom
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • Vlaaifruit (of vers fruit, dat kan natuurlijk ook)
  • MonChou
  • MonChoutaart met bastognekoekbodem

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Zet een pannetje op het vuur en smelt de boter.
  2. Verkruimel de koeken in een blender (of met een stamppotstamper, dat lukt ook prima) totdat het goeddeels fijn is. Giet de gesmolten boter over de koeken totdat alle koeken gekleurd zijn. Heb je het idee dat je te weinig boter hebt? Smelt dan nog wat extra. Zo voorkom je dat je bodem uit elkaar valt.
  3. Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort de koekkruimels daarop uit. Schuif hem meteen de koelkast in.
  4. Klop met een handmixer (of in een keukenmachine) de slagroom samen met de suiker en het vanille-extract lobbig.
  5. Voeg de MonChou toe en klop het geheel stijf. Giet het mengsel vervolgens over de bastognekoekbodem en zet de taart voor minimaal 3 uur terug in de koelkast.
  6. Voordat je aanvalt, drapeer je het fruit gezellig over de bovenkant.
MonChoutaart met bastogne

Geniet ervan!

Maak jij liever een andere taart? Kijk dan eens hier!

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« Zo overleeft jouw relatie de Seven Year Itch!
Alle boterkoek recepten verzamelen! »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker
  • Koekjes dagboek – maand 31

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (47)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (609)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in