Donderdag is hier pannenkoekendag. Ik bak dan standaard pannenkoeken voor Mae en uiteraard geniet ik er zelf ook keihard van. Het leek me een mooie lunchvariatie en daarnaast is het een prima manier om stiekem meer groenten bij je dreumes naar binnen te krijgen. Deze broccoli pannenkoeken zijn daar het perfecte voorbeeld van!
Meer groenten door broccoli pannenkoeken
Door te kiezen voor volkoren meel, magere of halfvolle melk te gebruiken, te bakken in olijfolie en groenten toe te voegen, maak je de pannenkoeken gezond en een prima vervanging van de boterham. Mae heeft gelukkig weinig moeite met het eten van groenten, maar als jouw kleintje van nature erg vies kijkt naar een stronk broccoli, dan is deze vermomming een handige oplossing. Welk kindje zegt er nu geen ja tegen pannenkoeken!?
Uit het recept haal je ongeveer 8 middelgrote pannenkoeken. Let er wel op dat ze door het volkoren meel iets zwaarder vallen dan gewone pannenkoeken. Ze zijn ook iets steviger van vorm, maar zeker niet minder lekker!
Ingrediënten voor de broccoli pannenkoeken
- 350 ml melk
- 180 gram volkoren meel
- 2 eieren
- 150 gram broccoli roosjes
- Olijfolie om in te bakken
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Pureer de ongekookte broccoli roosjes totdat je de grootte van een rijstkorrel hebt.
- Meng in een grote kom de eieren, het volkoren meel, de melk en de broccoli roosjes. Klop het beslag vervolgens met de garde, zodat er geen stukjes meer in zitten en alles goed gemengd is.
- Bak met een klein beetje olijfolie in een hete pan de pannenkoeken om en om goudbruin.
Mae en ik eten er meestal 2 als lunch en de rest neem ik de volgende dag mee naar mijn werk. Vaak rol ik de pannenkoeken voor Mae op en verstop ik er nog wat extra groenten in, zoals paprika. Besmeer ze met een klein beetje zuivelspread zodat het een echt feestje is. Geniet ervan!
Andere lekkere lunch ideeën vind je hier!
Geef een reactie