Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Zelfgemaakte appelmoes (zonder suiker)

6 januari 2017 by Gabriella Leave a Comment

Zelfgemaakte appelmoes is heerlijk, maar ik hou niet van stukjes in mijn eten. En die twee dingen schijnen onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Gelukkig heb ik in mijn eigen variant op dit oeroude recept de stukjes achterwege kunnen laten. En helemaal fijn: deze zelfgemaakte appelmoes is ook nog eens zonder toegevoegde suiker! 

Het is een kwestie van even flink door pureren, en als je echt een enorme stukjeshater bent wellicht ook nog een zeef gebruiken, maar dan heb je wel wat: een bordje onwijs fijn appelgenot. Doordat de appel zoet zijn van zichzelf, vind ik suiker een beetje overbodig.

Word je wel fijn van wat extra zoetigheid in je leven? Dan doet een lepel dadelsiroop wonderen.

Je kan de zelfgemaakte appelmoes een dag of 3 bewaren in de koelkast. Invriezen raad ik niet aan, omdat hij daar erg ‘droog' van wordt.

Ingrediënten voor zelfgemaakte appelmoes zonder toegevoegde suiker

Zelfgemaakte appelmoes

  • 5 flinke goudreinetten (ongeveer 1,5 a 2 kg)
  • 120 ml water
  • 2 stokjes kaneel
  • 1 grote eetlepel dadelstroop

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Schil de goudreinetten, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes. Het hoeft niet helemaal a la Rudolph van Veen, maar een beetje gelijkwaardigheid is fijn. Zo voorkom je straks namelijk ongelijke garing.
  2. Doe de gesneden appel in een pan en giet er 120 ml water bij. Daarna mogen de dadelstroop en de kaneelstokjes erbij.
  3. Zet het vuur op middelhoog en laat de appelmoes to be een kwartiertje staan. Je zal zien dat de appels niet heel lang nodig hebben voordat ze gaar zijn.
  4. Geen enorme angst voor stukjes? Ga dan nu aan de slag met een gewone stamper. Ben je net als ik een enorme bange poeperd en moet je niet aan stukjes denken, dan is een staafmixer geen overbodige luxe. Pureer of stamp in ieder geval totdat jij je gewenste structuur hebt bereikt.

Warme zelfgemaakte appelmoes is heerlijk, maar afgekoeld is hij door het zuurtje extra fris. Geniet ervan!

Ben je op zoek naar een ander lekker recept? Kijk dan eens hier!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner, Mama proof Tagged With: Lekker & gezond

« Erwtjes dagboek: week 10
Erwtjes dagboek – week 11 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in