Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Volkoren spaghetti met spinazie en spekreepjes

1 september 2017 by Gabriella Leave a Comment

Een jaar geleden was ik op vakantie in Italië en daar heb ik mijn buikje rond gegeten. De pizza's, toetjes en bijzondere hammen waren nauwelijks te weerstaan. Maar wat helemaal lekker was, was de pasta. Oh man, daar kan ik van blijven eten. Ik vond het een jaar na dato dan ook wel weer eens tijd voor een heerlijk pasta-recept: volkoren spaghetti met spinazie en spekreepjes!  

Dit recept is geschikt voor 3 kleine of 2 grote eters. 

Ingrediënten

spinazie, spaghetti

Volkoren spaghetti met spinazie en spekreepjes

  • 150 gram volkoren spaghetti (ongekookt gewogen)
  • 300 gram verse spinazie
  • 120 gram spekreepjes
  • 100 gram verse champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 groene paprika
  • 1/2 bakje Philadelphia naturel light (of een andere light zuivelspread)
  • 1 teentje knoflook
  • Peper

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Bak de spekreepjes in een wok (zonder olie) totdat ze knapperig zijn. Een hapjespan mag natuurlijk ook, maar dan moet hij wel lekker groot zijn. Leg daarna een keukenpapiertje op een bord, strooi de spekreepjes erover heen en laat ze uitlekken.
  3. Snipper de ui fijn, hak de knoflook en doe beide ingrediënten in dezelfde wok als waar je de spekreepjes in hebt gebakken. Doe daarna de klein gesneden paprika en de doormidden gehakte champignons erbij.
  4. Is je spaghetti bijna klaar? Was dan de spinazie goed schoon, dep het droog en doe het dan handje voor handje bij het uienmengsel. Ook de spekreepjes mogen weer terug in de wok. Laat de spinazie niet te lang garen. Zodra het geslonken is, is het perfect!
  5. Als laatste doe je de Philadelphia erbij en geef je een flinke zwieper aan de pepermolen. Spaghetti afgieten, gezellig op een bord leggen en klaar ben je!

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Borsten tapen voor dummies – hoe het avontuur afliep
Review: hipper dan de Fenix Food Factory wordt het niet »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in