Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na

16 mei 2019 by Gabriella Leave a Comment

Me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na is een van mijn favoriete vegetarische gerechten. De aubergine is superzacht, de mozzarella lekker cheesy en als je er nog een lekker stukje brood bij eet, is het feest compleet.

Vroeger had ik altijd moeite met het bereiden van aubergine. Het leek altijd alsof hij meer indroogde dan echt gaar werd. Maar sinds ik hem door de bloem haal en daarna bak, ben ik de grootste aubergine-fan op aarde. De smaak is briljant en hij wordt dan zo lekker zacht!

Het gerecht zelf is makkelijk te maken en bevat ook niet veel ingrediënten. Ik denk dat de eenvoud ook de kracht van deze ovenschotel met tomaten is.

me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na

Zo, en nu de keuken in. Er moet me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na gemaakt worden!

Ingrediënten voor me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na

  • 2 aubergines
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • Zout
  • Bloem
  • Olijfolie
  • Verse basilicum
me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Haal de kop en kont van de aubergine af en snijd hem vervolgens over de lengte in dunne plakken.
  3. Strooi wat bloem op een bordje en haal daar de dunne plakken aubergine doorheen. Klop het overtollige bloem eraf, een laagje is voldoende.
  4. Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de plakken aubergine om en om goudbruin. Leg ze vervolgens op een stuk keukenpapier zodat ze een beetje uit kunnen lekken.
  5. Snipper de ui en plet de knoflook. Bak beide ingrediënten met een beetje olijfolie lichtbruin in een grote pan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en zout (naar smaak) toe. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Vet een ovenschaal in en begin met een laag tomatensaus. Daarna komt een laag aubergine en een paar plakjes mozzarella. Herhaal deze volgorde totdat alles op is of je ovenschaal vol.
  7. Schuif de me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na voor 25 tot 30 minuten in de oven.
me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na

Klaar om aan te vallen? Strooi er dan nog wat verse basilicum overheen. Geniet ervan!

Kies jij liever voor een ander vegetarisch gerecht? Kijk dan eens naar deze risotto!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Waarom het Nijntje Museum zo geweldig is voor kinderen
Dit heb ik bereikt in mijn eerste maand als ondernemer »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in