Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Kikkererwten salade met sardines en rauwe ham

21 juni 2019 by Gabriella Leave a Comment

Nu het weer langzaamaan weer zomer wordt (en ik hou nog een slag om de arm. Voor je het weet zitten we weer in een herfststorm), krijg ik trek in salades. Heel erg veel trek! Dus dook ik de keuken in, dacht eens goed na over wat ik nou echt lekker vond en keek ook nog even naar hoe gezond dat was. Het resultaat? Deze heerlijke kikkererwten salade met sardines en rauwe ham.

Het fijne van dit heerlijke en zomerse recept is dat je het voor zowel de lunch als het avondeten kan klaarmaken. Door de vele eiwitten in dit gerecht zit je snel vol en de porties zijn makkelijk te vergroten. Eén dag in de koelkast bewaren moet ook prima kunnen, dus het is ook nog eens makkelijk mee te nemen naar werk of school.

Dit recept is geschikt voor 1 persoon.

zomerse salade met sardines

Ingrediënten voor kikkererwten salade met sardines en rauwe ham

  • 400 gram kikkererwten
  • 1 blikje sardines in olijfolie
  • 5 plakjes Coburgerham
  • 1 zak botersla
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • Zeezout
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • kikkererwten

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)
  2. Giet de kikkererwten af en leg ze op een bakblik. Bestrooi ze met de gedroogde tijm en het zeezout (naar smaak). Besprenkel de kikkererwten daarna met de balsamicoazijn. Plaats ze voor 15 minuten in de oven. Na 7,5 minuut hussel je ze even door elkaar.
  3. Laat de sardines uitlekken op een stukje keukenpapier. Bak de Coburgerham in een koekenpan knapperig en vouw deze, als de stukjes nog warm zijn, om de sardines heen. Als je daarmee wacht, wordt de Coburgerham hard en valt er niet zoveel meer te buigen. De plakjes die je overhebt, leg je even apart.
  4. Doe de zongedroogde tomaten, dijonmosterd en olijfolie in een blender en pureer dit totdat je een grove constructie hebt.
  5. Leg de omwikkelde sardines op een bord, doe de kikkererwten erbij en verdeel de botersla. De tomatensalsa giet je eroverheen als dressing.
kikkererwten salade met sardines

Geniet ervan!

Kies jij liever voor een andere salade? Kijk dan eens hier!

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Waarom ik het ‘nog steeds’ over Nice heb
REVIEW – Vincenzo’s Osteria is de kaashemel op aarde »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker
  • Koekjes dagboek – maand 31
  • Maggie’s dagboek – maand 11

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (47)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (608)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (36)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in