Net na de vakantie, omdat je tijdens je vrije dagen wel erg veel gegeten hebt. Of gewoon zomaar doordeweeks, aangezien je wel toe bent aan een lekkere, healthy maaltijd. Deze gezonde haring-bietenburgers is altijd een goed idee!
Ik dacht altijd dat ik niet in de wieg was gelegd voor het maken van een hamburger. Op een of andere manier vielen die krengen bij mij altijd uit elkaar. Maar nu heb ik de perfecte verhoudingen gevonden en direct een knaller van een hamburger neergezet. Al zeg ik het zelf.
Haring en bieten zijn een gouden combinatie, zelfs in een hamburger. Een lekker volkoren broodje erbij, flink wat sla en je kan aanvallen, hoor. Het recept is geschikt voor 4 hamburgers.
Ingrediënten voor haring-bietenburgers
- 190 gram Kippers (gerookte haringfilets)
- 300 gram gekookte bieten
- 1 ei
- 130 gram havermout
- 2 theelepels zout
- 3 theelepels dille
- 1 snuf peper
- 2 lente-uitjes
- 1 theelepel sesamolie
- 4 bruine broodjes
- Kropsla
- Tomaat
- 4 eetlepels fritessaus of yogonaise
- Olijfolie
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Giet de helft van de olie van de Kippers weg en doe de rest in een grote kom. Voeg daar het ei, de havermout, het zout, de peper en de dille aan toe.
- Snijd één lente-ui en de bietjes fijn en doe deze bij de andere ingrediënten in de kom. Voeg vervolgens 1 theelepel sesamolie toe. Kneed alles goed door elkaar totdat je er een platte schijf van kan maken.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de haring-bietenburgers om en om aan beide kanten gaar.
- Snijd de broodjes doormidden en besmeer de onderste helft met een klein beetje fritessaus. Leg daar een blaadje sla op, gevolgd door plakjes tomaat. Snipper het andere lente-uitje en gebruik dit ook voor de garnering. Daarna volgt de burger, met bovenop nog een beetje fritessaus.
Geniet ervan!
Vind jij Kippers wel lekker, maar ben jij niet zo fan van biet? Kijk dan eens naar het recept met gerookte haringfilets en venkel!
Geef een reactie