Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Gevulde tomaten met scrambled tofu

27 juli 2018 by Gabriella Leave a Comment

Als je een beetje je best doet, is het leven een groot groentefestijn. Sinds ik minder vlees eet, heb ik het vullen van groenten ontdekt. Dit keer propte ik een tomaat vol met allerlei lekkers, waaronder heerlijke scrambled tofu! 

Wij hebben bij de gevulde tomaten met scrambled tofu als bijgerecht zilvervliesrijst gegeten. Je hebt dan aan 2 tomaten per persoon wel genoeg. 

Ingrediënten

  • 6 grote sappige tomaten
  • 1 bakje biologische tofu naturel (375 gram)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gram champignons
  • 60 gram geraspte kaas
  • Een snufje chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder (gerookt, maar mag ook gewone zijn)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Een snufje zout
  • Olijfolie

    Gevulde tomaten met scrambled tofu

    Wat een vegetarisch feestje!

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
  2. Snijd de tofu vanaf de zijkant doormidden (alsof je een broodje open snijdt), zodat hij dunner is. Maak daarna over de lengte fijne reepjes, om ze vervolgens ook in de breedte klein te snijden. Als het goed is, heb je nu hele kleine stukjes tofu!
  3. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en maak deze warm. Doe vervolgens de tofu, chilipoeder, paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder en zout erbij en bak dit 5 minuten op een middelhoog vuur. Het wordt niet krokant, dus bak het niet te lang in de hoop dat het bruin wordt.
  4. Doe vervolgens de ui erbij en fruit deze even mee. Daarna mogen de paprika en champignons erbij. Je hoeft het mengsel maar even op het vuur te laten, aangezien het ook nog in de oven gaat.
  5. Snijd het hoedje van de tomaat en lepel hem uit. Je kan het binnenste meebakken met de rest, maar dat heb ik niet gedaan.  Het wordt dan namelijk wat natter. Vul de tomaten met het tofumengsel en strooi er een beetje geraspte kaas over.
  6. Vet een ovenschaal in en geef de tomaten een mooi plekje. Schuif ze vervolgens voor 35 minuten de oven in.

Wij aten het met rijst, maar een lekkere salade matcht natuurlijk ook prima. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Waarom een koolhydraatvrij dieet onzin is
Nee, nee en nog eens nee! – 6 gemakkelijke manieren om nee te zeggen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in