Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Gepofte zoete aardappel met tonijn

22 augustus 2019 by Gabriella Leave a Comment

Ik hou van zoete aardappel. Maar dan ook echt tot in de puntjes van mijn tenen. Laten we het maar op pure liefde houden. Manlief haat zoete aardappel. Geloof het of niet, maar die mensen heb je dus ook. Deze heerlijke gepofte zoete aardappel met tonijn hebben Mae en ik dus lekker met z'n tweetjes opgepeuzeld.

Het recept is bedoeld voor op de barbecue, maar je kan de zoete aardappel ook prima in de oven poffen. De zomer in ons mooie land stelde weer eens bijzonder weinig voor, dus als je voor die paar mooie dagen die er nog komen je barbecue niet meer uit de stalling wilt halen, kan ik me dat goed voorstellen.

gepofte zoete aardappel met tonijn
Je poft de zoete aardappel in de oven of op de barbecue!

Ik heb direct 2 zoete aardappels gepoft en daar is dit recept dan ook voor. Uiteraard kan je de aantallen makkelijk verdubbelen of juist halveren.

Ingrediënten voor gepofte zoete aardappel met tonijn

  • 2 zoete aardappels (mooi groot en rond)
  • 20 gram roomboter
  • 125 gram creme fraiche
  • 4 lente-uitjes
  • 1 blikje tonijn
  • 5 cherry tomaatjes
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 3 theelepels dille (vers of gedroogd)
  • 1 teen knoflook
  • Zout
gepofte zoete aardappel met tonijn

Extra benodigdheden:

  • Aluminiumfolie

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Scheur een stuk aluminiumfolie af en leg in het midden een klontje boter van ongeveer 10 gram. Daarbovenop leg je de zoete aardappel. Pak hem helemaal in en pof hem voor ongeveer een uur op de barbecue of in een oven van 200 graden (hetelucht).
  2. Snijd de lente-ui in ringetjes en de knoflook fijn.
  3. Laat de tonijn uitlekken en dep hem zoveel mogelijk droog. Meng de vis samen met de crème fraiche, dille, chili vlokken, knoflook, lente-ui en het zout.
  4. Haal de zoete aardappel (voorzichtig want bloedheet!) uit zijn zilveren jasje en snijd hem doormidden. Verdeel het tonijnmengsel over beide zoete aardappels.
gepofte zoete aardappel met tonijn
Het tonijnmengsel zelf is ook superlekker voor op brood!

Je kan deze gepofte zoete aardappel met tonijn warm en koud eten. Als je hem koud eet, raad ik je aan het tonijnmengsel pas toe te voegen als de aardappel is afgekoeld. Geniet ervan!

Maak jij van zoete aardappel liever iets anders? Kijk dan eens naar deze frietjes!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Waarom zelfmedelijden je niet verder helpt
REVIEW – High tea van de Yoghurt Barn is vechten om de taart »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in