Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Frisse salade met parelgerst en geitenkaas

26 juni 2017 by Gabriella Leave a Comment

Als het warm is, heb ik eigenlijk alleen maar trek in ijsjes. Wel lekker, niet gezond. En ook niet goed voor je buikje want die stopt dan behoorlijk met werken. Wel goed voor je darmen, makkelijk klaar te maken en ook nog eens enorm verfrissend is deze salade met parelgerst en geitenkaas. 

Dit recept is voor 2 grote of 3 kleine eters.

Ingrediënten

salade, parelgerst, geitenkaas

Frisse salade met parelgerst en geitenkaas

  • 100 gram parelgerst
  • 1 friszure appel
  • 1 rode paprika
  • 100 gram mais
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 3 lente-uien
  • 100 gram spekjes
  • 1 zak gemengde sla

Optioneel voor de truffeldressing:

  • 5 eetlepels magere kwark
  • 1 eetlepel truffelmayonaise

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Kook de parelgerst volgens de verpakking. Let erop dat de kooktijd op kan lopen tot 60 minuten! Het moet daarna ook nog even afkoelen, dus het beste is om dit eerder klaar te maken.
  2. Doe de spekreepjes in een pan en bak deze lekker knapperig. Dit past niet alleen goed bij de salade, maar zo verliezen ze ook meteen een hoop vet.
  3. Was alle groenten en fruit goed schoon en snijd ze in kleine stukjes. Mix ze samen met de gemengde sla, mais, spekjes en parelgerst in een grote kom.
  4. Verkruimel de geitenkaas en strooi dit erover heen.
  5. Lekker voor erbij: truffeldressing! Kwark en truffelmayonaise in een schaaltje, flink roeren en lekker door de salade scheppen.

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Waarom ik tijdens mijn zwangerschap 29 echo’s kreeg en ingeleid moest worden
Zo laat je de hond kennismaken met je baby »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in