Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Voor de brunch: pizza croissants!

7 november 2019 by Gabriella Leave a Comment

Ik durf het bijna niet uit te spreken, maar onze zondagen worden steeds relaxter. Peutertje Mae slaapt soms ‘uit' tot 8.00 uur en dat geeft ons de ruimte om rustig op te starten. Onze vroege ontbijtjes zijn verschoven en langzaamaan verandert in een lekkere brunch. Laatst maakte ik daar deze heerlijke pizza croissants voor en dochter- en manlief waren direct fan.

Uiteraard kan je ze ook gewoon lekker als lunch of als borrelhapje eten. Zelf vind ik ze warm het allerlekkerst, omdat de kaas dan smeuïg is en het croissantje lekker zacht. Ben je helemaal een die hard? Dan kan je de Franse broodjes natuurlijk ook zelf maken.

brunch pizza croissants

Ingrediënten voor pizza croissants

Ik ben dus overduidelijk niet zo'n fanatiekeling, want ik gebruikte vers croissantdeeg. Net zo lekker, maar dan toch iets makkelijker.

  • Croissantdeeg 6 stuks (zoals bijvoorbeeld Danerolles)
  • 4 eetlepels passata (gezeefd)
  • 4 grote champignons
  • 1 ui
  • 75 gram chorizo (broodbeleg)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram geraspte kaas
  • Verse basilicum
pizza croissants brunch

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Snipper de ui fijn en plet de knoflook. Bak ze samen met de fijngesneden champignons in de pan.
  3. Snijd de plakjes chorizo in kleine stukjes en doe deze bij de groenten. Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden en de passata toe.
  4. Rol het croissantdeeg uit en pak een plakje. Schep een lepel van het mengsel aan het begin van het croissantje (de brede kant tegenover het puntje) en strooi daar een beetje kaas overheen. Rol er vervolgens een pizza croissant van.
  5. Zet de pizza croissants voor minimaal twaalf minuten in de oven. Gebruik jij een ander merk? Kijk dan goed wat de verpakking van de croissants zegt.
brunch pizza croissants

Geniet ervan!

Ga jij liever voor een echte lunch? Kijk dan eens naar deze heerlijke venkelsalade!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes, De lekkerste recepten Tagged With: Lekker & gezond

« Waar je op moet letten als je begint met bloggen – 5 tips!
Koekjes dagboek – Week 15 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in