Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Chocolademoussetaart met M&M’s

16 augustus 2019 by Gabriella Leave a Comment

Het is echt niet dat ik alleen nog maar boterkoeken bak. Welnee, er komt ook nog weleens iets anders uit mijn keuken. Zoals deze heerlijke chocolademoussetaart met M&M's bijvoorbeeld.

Het was niet eens de bedoeling om dit pareltje uit te werken tot recept. Ik maakte hem voor mijn verjaardag en toen ik hem uit de koelkast haalde om aan te snijden, zag ik pas hoe knap hij was geworden. Voordat het mes erin ging, moest hij dus eerst nog even op de foto, dat begrijp je wel.

De chocolademoussetaart is vrij zwaar, dus kleine puntjes snijden is een dikke aanbeveling. Je haalt er dan ook makkelijk 10 stukken uit.

chocolademoussetaart met M&M's

Ingrediënten voor chocolademoussetaart met M&M's

  • 400 gram bastognekoeken
  • 120 gram roomboter
  • 400 gram melkchocolade
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes Klopfix
  • 1 zak M&M's (naar smaak – ik gebruikte die met pinda's)
chocolademoussetaart met M&M's

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Vermaal de bastognekoeken tot kruimels.
  2. Smelt de roomboter in een pannetje. Als hij helemaal vloeibaar is, roer je hem door de koekkruimels heen. Zorg ervoor dat alle kruimels donker zijn.
  3. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en stort de kruimels uit. Verdeel ze gelijkmatig en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
  4. Smelt de chocolade in de magnetron.
  5. Klop de slagroom met Klopfix en suiker stijf.
  6. Laat de gesmolten chocolade afkoelen totdat hij handwarm is en spatel het dan voorzichtig door de slagroom. Als je wilt, kan je een beetje chocolade achterhouden voor het versieren van de taart.
  7. Verdeel het chocolade–slagroommengsel over de koekbodem en strooi daarna de M&M's eroverheen.
chocolademoussetaart met M&M's

Zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast, zodat hij kan opstijven. Geniet ervan!

Bak jij liever een gezonde taart? Kijk dan eens naar deze citroenkwarktaart.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Waarom ik mijn kind opvoeden soms echt heel moeilijk vind
Typische Deense lekkernijen die je zeker moet proeven »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in