Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Boterkoek met bacon en gezouten karamel

2 augustus 2019 by Gabriella Leave a Comment

Ja, ik weet dat dit een vreemde combinatie is. Nee, ik ben niet gek geworden. Deze boterkoek met bacon en gezouten karamel is oprecht het einde! Heerlijk zoet met hier en daar een zoute verrassing, dat is toch perfect?

boterkoek met bacon

Over 2 dagen (4 augustus) ben ik jarig en daar moest ik natuurlijk wel iets bijzonders voor bedenken. Omdat ik tegenwoordig helemaal in de boterkoeken ben, moest het sowieso een variatie op dit heerlijke baksel worden. Mijn zus kwam met bacon aan en ik knalde er gezouten karamel in. Een match made in heaven, als je het mij vraagt.

Ik zeg het iedere keer, maar nu gewoon weer: boterkoek is het allerlekkerst als je hem helemaal af laat koelen. Wees dus geduldig en zet ‘m echt nog even in de koelkast voordat je aanvalt. Je kan deze boterkoek met bacon en gezouten karamel ongeveer een dag of 3 bewaren.

boterkoek met bacon

Ingrediënten voor boterkoek met bacon en gezouten karamel

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 120 gram bacon (ik gebruikte de hamburgerbacon van de Ap)
  • 1 ei
  • Een snufje zout
  • Gezouten karamelsaus
boterkoek met bacon en gezouten karamel
Deze boterkoek met bacon is om je vingers bij af te likken!

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Snijd de koude boter in stukjes en doe deze samen met de suiker en het zout in een kom. Roer alles met de handmixer door elkaar totdat je één geheel hebt.
  3. Doe het ei erbij en mix alles nog even kort door elkaar.
  4. Kneed handmatig de bloem erdoorheen en maak hier een bol van. Deze pak je in met bijvoorbeeld huishoudfolie en leg je in de koelkast.
  5. Bak de bacon totdat hij goed knapperig is. Er mag geen vet meer aan zitten, dus bak stevig door. Daarna dep je het vocht eraf met een keukenpapiertje. Snijd de bacon in kleine stukjes.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en kneed daar de stukjes bacon doorheen.
  7. Verdeel de boterkoek to be over de bodem van je bakblik en zet hem voor 30 minuten in de oven.
  8. Zodra hij helemaal is afgekoeld, giet je de heerlijke gezouten karamelsaus eroverheen.

Geniet ervan!

Ben jij die boterkoeken nu wel een keertje zat? Kijk dan eens naar deze verrukkelijke MonChoutaart.

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« 5 tips om zo efficiënt mogelijk te werken
Zen terwijl je naar YouTube kijkt – Wat is ASMR? + 3 fijne ASMR videos »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker
  • Koekjes dagboek – maand 31

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (47)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (609)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in