Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Voor de feestdagen: wraprolletjes met gerookte kip en avocado

15 december 2016 by Gabriella Leave a Comment

Persoonlijk is deze snack mijn all time favorite. Hoe je het ook maakt en wanneer je ze ook eet, ze zijn altijd lekker. Natuurlijk heb ik het over de oude vertrouwde wraprolletjes! Vroeger belegde ik ze met mayo en salami, maar tegenwoordig weet ik gelukkig ook de gezonde schappen te vinden. Ideaal voor Kerstavond of met Oud & Nieuw: wraprolletjes met gerookte kip en avocado! 

Ingrediënten

wraprolletjes gerookte kip avocado

Wraprolletjes met gerookte kip en avocado

  • 4 volkoren wraps
  • 1 rode paprika
  • 1 rijpe avocado
  • 4 lente-uitjes
  • 150 gram gerookte kip (als broodbeleg – dus in plakjes. Normale gerookte kip kan ook, maar dan rolt de wrap minder makkelijk).
  • Zuivelspread met bieslook
  • 100 gram Pecorino flakes
  • Groene olijven zonder pit

Extra benodigdheden:

  • Gezellige prikkers
  • Huishoudfolie

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snijd de paprika en avocado in dunne repen. De lente-ui snijd je over de lengte doormidden; je splitst hem dus eigenlijk in tweeën.
  2. Smeer de wrap in met de zuivelspread. Het hoeft niet heel dik, als de gehele wrap maar voorzien is van een mooi laagje.
  3. En dan nu het allerbelangrijkste: begin met vullen aan de kant waar je ook de wrap rolt. Rol je van links naar rechts? Leg dan alle ingrediënten een beetje links van het midden. Op deze manier krijg je een hele mooie, opgerolde wrap.
  4. Begin met 3 plakjes kipfilet op de wrap, daarna de avocado, de paprika en de lente-ui. Als laatste strooi je de pecorino flakes erover heen. Houd rekening met een flinke eetlepel per wrap.
  5. Rol de wrap stevig op en wikkel hem in huishoudfolie.
  6. Herhaal dit totdat alle wraps belegd en gerold zijn. Daarna leg je ze een uurtje in de koelkast.
  7. Snijd de wrap in rolletjes van 3/4 cm dik. Je haalt 20 tot 25 wraprolletjes uit de 4 wraps. Als laatste prik je er een gezellige prikker met een olijfje in.

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes Tagged With: Lekker & gezond

« Het babynieuws is bekend… maar wat nu?!
17 redenen waarom WIJ niet zwanger zijn »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in