Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Vega pita met ras el hanout hummus

14 juli 2020 by Gabriella Leave a Comment

Manlief en ik hebben ons hoofd erover gebroken: waar smaakt die ras el hanout hummus nou toch naar? Tot het kwartje viel. Dit lekkernij smaakte gewoon naar shoarma, maar dan kneitertje vegetarisch! Een nieuw recept was geboren. Wanneer ga jij borrelen met deze lekkere vega pita's met hummus?

Zoals je van me mag verwachten, is ook dit gerecht weer niet heel erg ingewikkeld. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk èn lekker kan? Dit borrelhapje is supersmakelijk als je de hummus van Maza gebruikt. Wil je toch zelf aan de bak? Voeg dan ras el hanout kruiden toe aan de zelfgemaakte hummus.

ras el hanout hummus

Het fijne aan deze kikkererwtenspread is dat hij echt voor een bite zorgt. Sommige varianten van hummus kunnen een beetje flauw zijn, of net iets te zanderig, maar de ras el hanout van Maza is een echte aanrader!

Uit dit recept komen 16 borrelhapjes voort. Tenzij je er halverwege een snoept, dan heb je er nog maar 15 over.

Ingrediënten voor vega pita met ras el hanout hummus

  • 4 pita's
  • Ras el hanout hummus van Maza
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Rucola
vega pita's met ras el hanout hummus

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van de pita's. Mijn pita's bakte ik af op 220 graden, hetelucht, maar sommige broodjes hebben korter of juist langer nodig. Kijk daar dus goed naar.
  2. Bak ze vervolgens tot ze een mooi, geroosterd kleurtje hebben.
  3. Laat de pita's afkoelen en besmeer ze rijkelijk met de hummus.
  4. Snijd de broodjes in kwartjes en beleg ze daarna met rucola en zongedroogde tomaatjes.
vega pita's met ras el hanout hummus

De vega pita's met ras el hanout hummus zijn het lekkerst als je ze direct na het besmeren serveert. Maak je ze toch van tevoren? Bewaar ze dan afgedekt in de koelkast. Geniet ervan!

Ga jij liever voor een iets groter formaat? Kijk dan naar deze overheerlijke groente-pizza's!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes Tagged With: Lekker & gezond

« Review: vijf gangen genieten bij Héroine
Moeder van twee: valt het mee of tegen? »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in