Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Knoflookchampignons op toast

16 januari 2020 by Gabriella Leave a Comment

Ik steek mijn liefde voor champignons niet bepaald onder stoelen of banken op mijn website, dus dit recept verbaast je ook vast niet. Toch weet ik zelf pas sinds deze kookkunsten hoe ik zo'n heerlijk plakkerig laagje op mijn champignons krijg. Man, er ging een wereld voor me open! Ik denk dat deze heerlijke knoflookchampignons op toast vaker op het menu komen te staan hier in huis.

knoflookchampignons op toast

Er zit wel een kleine maar aan: je moet na het eten van dit borrelhapje (of lunch) niet meer willen zoenen. De hoeveelheid knoflook is ietwat aan de hoge kant. Voor mij geen probleem, ik ben immers al ruim 8,5 jaar samen met mijn prins op het witte paard, maar voor jou zou het misschien nog weleens roet in het eten kunnen gooien.

Uit dit recept maak je ongeveer 16 exemplaren.

knoflookchampignons op toast

Ingrediënten voor knoflookchampignons op toast

  • 500 gram champignons
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 4 eetlepels ketjap Manis (zoet)
  • Minimaal 4 takjes verse tijm
  • Stokbrood (voorgesneden is het makkelijkst)
  • Aioli
  • Zout
knoflookchampignons op toast

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Hak de knoflook in hele kleine stukjes (of gebruik een knoflookpers) en doe deze samen met een scheut olijfolie in de koekenpan. Bak het even kort aan, maar let goed op: knoflook kan snel verbranden! Een minuutje bakken is voldoende.
  3. Doe de champignons erbij en voeg wat zout toe. Hierdoor komt er een beetje vocht vrij, maar dit verdampt door het bakken. Is het echt veel? Laat het vocht dan weglopen.
  4. Rits de blaadjes van de tijm en doe deze bij de champignons. Zijn onze padennstoelenvriendjes mooi bruin? Voeg dan de ketjap toe. Bak ze nog even 3 minuten aan.
  5. Toast de schijfjes stokbrood door ze even in een voorverwarmde oven (180 graden hetelucht) te leggen. 5 minuten is voldoende! Besmeer ze daarna met een klein beetje aioli en beleg ze met de knoflookchampignons.

De knoflookchampignons op toast zijn het lekkerst als ze warm zijn, maar ook koud smaken ze heerlijk!

Ben jij op zoek naar een ander borrelhapje? Kijk dan eens bij dit vegetarische recept!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Summary
recipe image
Recipe Name
Knoflookchampignons op toast
Author Name
Gabriella van Rosmalen
Published On
2020-01-16
Preparation Time
10M
Cook Time
10M
Total Time
20M
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Opgeslagen onder: borrelhapjes, De lekkerste recepten Tagged With: Lekker & gezond

« Koekjes dagboek – week 24
Koekjes dagboek – week 25 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in