Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Geroosterde kikkererwten

5 april 2019 by Gabriella Leave a Comment

Gezonde borrelhapjes zijn schaars. Op zich ook niet zo vreemd, want we happen liever met z'n allen in een bitterbal dan in een bloemkoolroosje. Toch bestaan er echt lekkere, gezonde borrelhapjes, geloof mij nou maar. Deze geroosterde kikkererwten zijn daar een goed voorbeeld van. Je gebruikt geen olie of suiker, ze zijn zo gemaakt en als de schaal op is, heb je geen schuldgevoel omdat je het ‘weer zover hebt laten komen'.

Zowel koud als warm zijn de geroosterde kikkererwten lekker. Om ze extra knapperig te houden, zou ik ze wel vlak voor de borrel maken. Als je ze een dag van tevoren al bereid, heb je kans dat ze wat zacht en klef zijn wanneer je ze op tafel zet.

Ook voor de vegetarische en veganistische fijnproever is dit een prima snack, aangezien er geen dierlijk product bij komt kijken.

geroosterde kikkererwten

Ingrediënten voor geroosterde kikkererwten

  • 1 blikje kikkererwten (ongeveer 240 gram)
  • 1 theelepel grofgemalen zeezout
  • 1 theelepel knoflookpoeder (of 1 verse, zeer klein gesneden teen knoflook)
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel komijn
geroosterde kikkererwten

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de airfyer voor op 200 graden. Gebruik je de oven? Zet deze dan op standje hetelucht en laat hem 190 graden worden. Doe de kikkererwten niet in een ovenschaal, maar leg ze op een bakpapiertje op het rooster.
  2. Doe de kikkererwten in een vergiet zodat ze kunnen uitlekken. Mix in een apart bakje alle kruiden door elkaar.
  3. Bestrooi de kikkererwten met het mengsel en zorg ervoor dat iedere erwt goed bedekt is.
  4. Doe ze voor 10 minuten in de airfryer en schud ze na 5 minuten even op. Laat ze in de oven zitten totdat ze mooi bruin en knapperig zijn.

Geniet van dit gezonde borrelhapje!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes, De lekkerste recepten Tagged With: Lekker & gezond

« Mama gaat naar Kraantje Pappie (maar durft dat eigenlijk niet hardop te zeggen)
Hoe ik op mijn 28ste alsnog een fangirl werd »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in