Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Gevulde champignons met ricotta en pesto

27 december 2019 by Gabriella Leave a Comment

Champignons zijn echt mijn lievelings. Gebakken in de boter, gewokt of heerlijk gemarineerd in een lekkere ketjapsaus. Ik word er zo blij van. Maar echt wakker mag je me maken voor gevulde champignons met ricotta en pesto. Het liefst eet ik deze gezellige en vegetarische hapjes iedere dag.

Het schijnt dat je basilicum niet met planten tegelijkertijd naar binnen moet proppen als je zwanger bent, dus misschien is iedere dag aan de gevulde champignons met ricotta en pesto niet zo'n heel erg goed idee. Een keertje kan echter geen kwaad, dus je kan ook zwanger en al met een gerust hart de keuken induiken.

Het recept is geschikt voor 16 champignons. Ik kan er van blijven eten, maar mijn proefpanel gaan aan dat ze met een champignonnetje of vier gelukkig waren.

gevulde champignons met ricotta en pesto

Recept voor gevulde champignons met ricotta en pesto

  • 16 middelgrote tot grote champignons
  • 150 gram ricotta
  • 75 gram (groene) pesto
  • 50 gram rode ui (dat is ongeveer een halve ui)
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Zout
https://www.gabriellavanrosmalen.nl/borrelhapjes/pinxtos-truffel-makreel/

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Verwijder voorzichtig het steeltje uit de champignons en schraap ze met een theelepeltje leeg. Kijk uit dat je niet door de bodem heen gaat en zorg ervoor dat de onderkant plat is, zodat hij blijft staan.
  3. Doe de champignons in een grote ovenschaal, besprenkel ze met een een beetje zout en schuif ze voor 15 minuten in de oven. Hierdoor garen ze alvast voor en kan je straks het vocht uit de champignons gieten.
  4. Snijd de halve ui heel fijn en plet het teentje knoflook. Doe de ricotta samen met de pesto, geraspte kaas, geplette knoflook en gesnipperd uitje in een kom en mix alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout toe, maar wees kritisch. De pesto en kaas zijn al zout van zichzelf!
  5. Haal de champignons uit de oven, giet het vocht eruit en vul ze met het mengsel. Zet ze daarna voor weer 15 minuten in de oven. Ze zijn gaar als de bovenkant mooi gekleurd is.

Het water loopt me weer in de mond nu in dit recept opgeschreven heb. Geniet ervan! Ga jij liever voor een hapje met vlees? Kijk dan eens naar dit lekkernij. En wanneer je gek bent op vis, zijn deze pinxtos een aanrader.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes, De lekkerste recepten Tagged With: Lekker & gezond

« Koekjes dagboek – week 21
Koekjes dagboek – week 22 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in