Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Spinazietaartjes met salami

22 februari 2018 by Gabriella Leave a Comment

Bij een taartje denk je vast aan een lekkere cake, een flinke laag slagroom en misschien nog een gezellig chocolaatje bovenop. Ik voel je, echt waar, maar dit is toch een ander taartje. Geen slagroom, maar spinazie, salami, bladerdeeg en kaas. Heel iets anders, maar ook o zo lekker! En perfect wanneer je een borrel hebt, of als voorgerecht. Wanneer schuif jij ze de oven in? 

Ingrediënten

Spinazietaartjes met salami

Kaas en bladerdeeg, wat wil je nog meer?

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 200 gram diepvries spinazie
  • 1 gele paprika
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knolook
  • Een snuf peper
  • 200 gram salami (de droge worst, niet het broodbeleg)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 eieren
  • Olijfolie

Extra benodigdheden: 

  • 1 muffinvorm (bakblik)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Dit recept vraagt veel voorbereiding. Je moet namelijk de oven voorverwarmen op 200 graden (hetelucht), 2 uur van tevoren de spinazie uit de vriezer halen een een half uur voor aanvang de bladerdeegvellen alvast uit elkaar leggen.
  2. Snipper de ui, plet de knoflook en snijd de paprika en tweederde van de salami in kleine stukjes. Van het overige stuk salami maak je plakjes, maar die leg je nog even apart.
  3. Doe alle gesneden ingrediënten in de pan en bak deze even kort. Doe daarna de spinazie erbij en roer alles goed door elkaar.
  4. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen totdat het handwarm is. Klop in een kom de eieren los, mik daar de helft van de kaas bij en roer het door de spinazie. Als je dit doet als het te warm is, krijg je roerei.
  5. Vet de muffinvorm in met olijfolie en vouw daar voorzichtig de bladerdeegvellen in. Niet te hard drukken, want dan krijg je gaatjes. Schep het spinaziemengsel in de (bladerdeeg)vormpjes, strooi de overgebleven kaas eroverheen en sluit de boel af met een gezellig plakje salami.
  6. Deze vrolijke vriendjes mogen voor 20 minuten in de oven voordat je aanvalt.

Zowel warm als koud zijn de spinazietaartjes super lekker. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes Tagged With: Lekker & gezond

« Zo herken en voorkom je emotie eten
UITDAGING 2 – Welke belemmerende overtuiging schuif jij aan de kant? »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in