Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Crispy kipnuggets

7 januari 2018 by Gabriella Leave a Comment

Man, ik ben weer verliefd. Naast mijn man, dochter en hond heb ik er nu nog een liefde bij: mijn airfryer. Wat een tof ding is dat, zeg. Inmiddels zijn er al heel wat gerechten in verdwenen (manlief is voornamelijk zeer enthousiast in het testen van het snack-arrangement) en ook een berg lekkere recepten uitgekomen. Deze crispy kipnuggets bijvoorbeeld. Niet per se gezond, maar doordat je ze niet frituurt, in ieder geval wel iets ‘beter' dan het origineel! 

Uiteraard kan je de kipnuggets ook gewoon in de oven doen. Dit heb ik natuurlijk voor je getest. Het verschil is wel dat ze dan iets minder knapperig worden en iets langer erin moeten. 

Ingrediënten

  • 250 gram kipblokjes (of kipfilet)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels witte bloem
  • 100 gram nachos chips kaas (of de oranje Doritos, dat kan natuurlijk ook gewoon)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Bak je de crispy kipnuggets toch in de oven? Vergeet deze dan niet voor te verwarmen op 200 graden (hetelucht).
  2. Als je gekozen hebt voor hele kipfilets, dan is dit het moment om ze in blokjes te snijden. Hou hierbij het formaat aan van een 2 euro munt. Ben je net zoals ik lui geweest? Sla dan deze stap gewoon over.
  3. Klop een ei los, leg de bloem alvast klaar op een plat bord en hak de chips in stukjes. Ik heb het met de mixer gedaan, maar je kan er ook voor kiezen flink tekeer te gaan op de zak. Maak de chips wel goed klein, want dan blijft het beter aan je kip zitten.
  4. Haal een blokje door het ei, vervolgens door de bloem, daarna weer door het ei en als laatste door de chips. Leg de kipnuggets to be op het rekje van de airfryer en schuif ze voor een kwartier (op 200 graden) in het machtig mooie apparaat. Vergeet je op de helft niet even te schudden? Wanneer je voor de oven hebt gekozen, leg je de kipnuggets op een bakpapiertje en hebben ze 20 minuten nodig.

Ik heb voor erbij een dip van magere yoghurt en paprikapitolie gemaakt, super lekker en fris. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes Tagged With: Lekker & gezond

« Zo voorkom je dat jouw leven op de volle prullenbak in de badkamer lijkt
En weer een principe overboord. Lang leve het ouderschap! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in