Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Bladerdeegpakketjes met geitenkaas en honing

28 november 2019 by Gabriella Leave a Comment

De tijd van bladerdeegpakketjes is aangebroken! Nu vind ik het altijd tijd voor bladerdeeg. Dit is namelijk gewoon waanzinnig lekker. Maar als de feestdagen in het zicht zijn, krijg ik er nog meer zin in. Ik besloot wat nieuws te proberen en een heerlijke, klassieke smaakcombinatie in een bladerdeegbommetje te vouwen. Het resultaat? Heerlijke bladerdeegpakketjes met geitenkaas en honing!

Het zijn borrelhapjes, maar tegelijkertijd zijn ze ook best wel aan de grote kant. Je kan ze ook prima serveren als warme snack, terwijl de pinxtos en lekkere olijven gewoon op tafel staan. Warm zijn ze het allerlekkerst, omdat het bladerdeeg dan lekker knapperig en de geitenkaas heerlijk zacht is.

Ik krijg er alweer trek in nu ik dit recept uitschrijf!

bladerdeegpakketjes met geitenkaas en honing

Ingrediënten voor bladerdeegpakketjes met geitenkaas en honing

  • 10 velletjes bladerdeeg
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • Honing
  • Verse dille
  • Verse bieslook
  • Chili vlokken
  • 1/2 opgeklopt eitje
 bladerdeegpakketjes met geitenkaas en honing

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht). Het kan per merk bladerdeeg verschillen hoe warm de oven moet, dus kijk voor de zekerheid ook even op de verpakking.
  2. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en begin met beleggen als ze zacht zijn en je ze kan rollen.
  3. Leg een stukje geitenkaas in het midden, strooi daar de verse kruiden en chili vlokken overheen en eindig met een beetje honing. Of een beetje veel, het is maar net hoe lekker je het vindt!
  4. Nu komt het lastigste deel: het vouwen! Je moet zorgen dat twee kanten zijn ‘afgedekt', zodat de geitenkaas er niet uitloopt. Dit doe je door het bladerdeeg te vouwen als een burrito. Vouw de boven- en onderkant naar binnen en rol hem vervolgens op tot een rolletje.
  5. Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes met geitenkaas en honing met een half opgeklopt eitje en schuif ze voor 15 minuten de oven in.

Wil je er een dippertje bij? Sweet chilli saus is een heerlijke aanvulling!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes, De lekkerste recepten Tagged With: Lekker & gezond

« Hoe ga jij de laatste maand van het jaar supersuccesvol maken?
Koekjes dagboek – Week 18 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in