Eerlijk gezegd vond ik hangop altijd een beetje een ouderwets gerechtje. Maar toen ik het laatst in een restaurant at en ik bijna mijn bord aflikte omdat het zo lekker smaakte, moest ik het gewoon zelf proberen! Het is wellicht niet het gezondste toetje dat je kan eten, maar het zijn alle calorieën meer dan waard. Deze romige hangop is puur genieten!
Ingrediënten
- 500 ml volle yoghurt
- 250 ml nog niet geklopte slagroom
- 1 vanillestokje
- 100 gram basterdsuiker
- Fruit naar keuze
Extra benodigdheden
- 1 natte theedoek
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Hang een zeef boven een beslagkom, maak de theedoek nat en leg deze over de zeef heen. Giet vervolgens de volle yoghurt in theedoek, dek het af met de restanten van de theedoek (zonder dat deze de yoghurt raken) en zet het voor minimaal 8 uur in de koelkast.
- Klop de slagroom samen met de suiker tot een stevige, maar lobbige room. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de binnenkant leeg. Spatel dit voorzichtig door de slagroom heen.
- Haal de hangop uit te koelkast en meng dit net zo voorzichtig met de slagroom.
- Snijd je favoriete fruit in stukjes en leg dit onderin een glaasje. Vul het vervolgens met hangop.
Geniet ervan!
Geef een reactie