Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Romige hangop

20 juli 2018 by Gabriella Leave a Comment

Eerlijk gezegd vond ik hangop altijd een beetje een ouderwets gerechtje. Maar toen ik het laatst in een restaurant at en ik bijna mijn bord aflikte omdat het zo lekker smaakte, moest ik het gewoon zelf proberen! Het is wellicht niet het gezondste toetje dat je kan eten, maar het zijn alle calorieën meer dan waard. Deze romige hangop is puur genieten! 

Ingrediënten

  • 500 ml volle yoghurt
  • 250 ml nog niet geklopte slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram basterdsuiker
  • Fruit naar keuze

Extra benodigdheden 

  • 1 natte theedoek

    Romige hangop

    Ik gebruikte blauwe bessen, maar ander fruit kan natuurlijk ook.

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Hang een zeef boven een beslagkom, maak de theedoek nat en leg deze over de zeef heen. Giet vervolgens de volle yoghurt in theedoek, dek het af met de restanten van de theedoek (zonder dat deze de yoghurt raken) en zet het voor minimaal 8 uur in de koelkast.
  2. Klop de slagroom samen met de suiker tot een stevige, maar lobbige room. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de binnenkant leeg. Spatel dit voorzichtig door de slagroom heen.
  3. Haal de hangop uit te koelkast en meng dit net zo voorzichtig met de slagroom.
  4. Snijd je favoriete fruit in stukjes en leg dit onderin een glaasje. Vul het vervolgens met hangop.

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Toetjes Tagged With: Lekker & gezond

« REVIEW: Bij De Wagenmaker dineer je niet, maar ga je op mini-vakantie
Lieve mama, gooi die onzekerheid het raam uit! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in