Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Gekarameliseerde appel met crème fraîche room

13 februari 2020 by Gabriella Leave a Comment

Tijdens mijn eerste zwangerschap mocht je me wakker maken voor kroketten met ketchup, maar dit keer doe ik juist een moord voor zoet, zoeter, zoetst. Deze heerlijke gekarameliseerde appel met crème fraîche room stond niet eens op de planning om te maken, maar ik had op een druiligere zondagmiddag zo'n trek in een lekker toetje, dat ik gewoon aan de slag ging. Met een geweldig resultaat, al zeg ik het zelf.

gekarameliseerde appel met crème fraîche room

De gekarameliseerde appel kan je natuurlijk gewoon eten, maar ik heb er ook nog een heerlijk kuipje van bladerdeeg bij gemaakt. Als een soort tegenhanger van de zoete invasie. Het lekkere zuurtje van de crème fraîche room zorgt er weer voor dat je tanden niet bij de eerste hap direct uit je mond vallen.

Dit lekkere recept is geschikt voor zes personen

Ingrediënten voor gekarameliseerde appel met crème fraîche room

  • 3 flinke appels van een wat zuurder soort
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 75 gram rozijnen
  • 3 theelepels kaneel
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram crème fraîche
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 6 plakjes bladerdeeg
gekarameliseerde appel met crème fraîche room

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en haal het bladerdeeg uit de vriezer.
  2. Vet een cupcakebakblik in en vouw de ontdooide bladerdeegvelletjes in een mooie vorm. Schuif ze in de oven om bruin te bakken en kijk op de verpakking van het bladerdeeg hoe lang dit moet.
  3. Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Doe de appel samen met de roomboter en de donkerbruine suiker in de pan en zet deze op een laag vuurtje. De suiker gaat smelten en daardoor krijg je een heerlijke karamellaag om de appels. Voeg de kaneel en rozijntjes toe en bak dit nog even drie minuten mee.
  4. Klop de slagroom samen met de witte basterdsuiker lobbig en voeg daarna de crème fraîche toe zodat het een stevig geheel wordt.

Schep de heerlijk warme gekarameliseerde appel in het bakje van bladerdeeg en doe er een lepel crème fraîche room bij. Genieten!

Maak jij liever een gezond toetje? Kijk dan eens naar deze lekkere mousse van avocado!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Summary
recipe image
Recipe Name
gekarameliseerde appel met crème fraîche room
Author Name
Gabriella
Published On
2020-02-13
Preparation Time
5
Cook Time
25
Total Time
30

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Toetjes Tagged With: Lekker & gezond

« Erwtjes dagboek – maand 33
Koekjes dagboek – week 29 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in